Foto: dragas.biz
Roditelji često žele da ime ima posebno značenje i kada je u pitanju donošenje odluke o davanju imena deci, to je za mnoge roditelje jedna od najvažnijih odluka. 

Postojalo je verovanje da su imena ‘srećonoša’, a kako su godine prolazile, verovanja su se polako pretvarala isključivo u simboliku. Međutim, mnogi roditelji i danas paze na značenje imena svog deteta, ne zbog praznoverja nego želje da ono ima neki dublji smisao za njih i njihovo dete.

Imena za dečake koji simbolizuju “sreću” su ime Isak koje ima značenje “radost i smeh” i Srećko, srpsko ime koje je nastalo od imenice sreća, a ima vrlo jasno značenje.

Foto: StarMommy

Imena za devojčice koje simbolizuju “sreću” je ime Alisa, koje je veoma popularno i dolazi iz hebrejskog jezika, a znači “velika sreća”. Zatim ime Ada koje ima nekoliko značenja, a potiče od hebrejskog jezika i “ada” znači „ukrašena“. Takođe se povezuje sa starim nemačkim imenima Etta ili Eda što znači „srećan“. Aida veoma popularno arapsko ime, sa značenjem “srećna”. Proslavila ga je i Verdijeva opera o etiopskoj princezi koja umire da bi spasila svoj narod.

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments