Foto: Gradske info

U Novom Sadu danas je svečano otvoren distributivni centar Crvenog krsta Novog Sada, koji se nalazi u Industrijskom parku „Pobeda“ kojim raspolaže kompanija „Marera Properties“.

Pomenuta kompanija renovirala je prostorije i ustupila ih novosadskom Crvenom krstu na korišćenje u periodu od 10 godina, a vrednost tog gesta procenjena je na milion evra.

„Danas otvaramo Distributivni centar Crvenog krsta. Izuzetno važna investicija. Mogu samo da se zahvalim kompaniji marera propertis na 10 godina prostora koji će Crveni krst moći da koristi. Magacinski prostor od 1.600 kvadratnih metara – nama puno znači to, Crvenom krstu puno znači to i drago mi je što na ovaj način pokazujete da ste društveno odgovorna kompanija i imate pripadnost gradu u kojem poslujete“, rekao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić na svečanom otvaranju ovog objekta.

Gradonačelnik je istakao i da Grad Novi Sad pomaže Crvenom krstu sa 70 miliona dinara na godišnjem nivou, te da pola od tih sredstava ide za Narodnu kuhinju. Ostatak, kako kaže Đurić, koristi se za pomoć mladim ljudima, deci, ali i najstarijim sugrađanima.

Foto: Gradske info

„Ono što će biti ovde jesu paketi, pomoć koju ovi mladi volonteri isporučuju dalje. Ogrev smo delili prošle godine, i ovde godine ćemo. Crveni krst nam je preko potreban, i imaće prostorije u kojima će raditi daleko kvalitetnije nego u prethodnom periodu“, zaključio je gradonačelnik.

Kompanija „Marera Properties“ u Novom Sadu do sada je uložila preko 30 miliona evra. Ta investicija, tvrdi gradonačelnik, pokazuje da su prepoznali Novi Sad kao povoljnu sredinu i okruženje za rad, privredu i zapošljavanje sugrađana.
Ispred Crvenog krsta na svečanom otvaranju obratio se sekretar te organizacije Dragan Lazić.

„U ovaj magacinski prostor smo ušli u decembru 2020. godine, kada je kompanija krenula da renovira prostor i vrši adaptaciju i rekonstrukciju u skladu sa najvišim standardima. Već je iz ovog prostora izašlo preko 2 miliona kilograma humanitarne pomoći krajnjim korisnicima“, rekao je, između ostalog Lazić, i istakao zahvalnost prema Gradu i kompaniji „Marera Properties“.

U ima kompanije „Marera Properties“ obratio se predsednik Upravnog odbora Takis Taushanis, koji je istakao da nove prostorije imaju sve što jednoj organizaciji treba za neometano i lako funkcionisanje.
„Ovo je samo jedan od serije inicijativa kompanije, čiji je cilj pomoć ekonomski uskraćenim i onima kojima je pomoć najpotrebnija“, rekao je Taushanis, između ostalog.

„Marera Properties“ je kompanija za investiranje u nekretnine i bavi se akvizicijom, razvojem i iznajmljivanjem nekretnina komercijalne namene.

„Marera Properties“ je kompanija za investiranje u nekretnine i bavi se akvizicijom, razvojem i iznajmljivanjem nekretnina komercijalne namene.


gradskeinfo

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments