Foto Kosta Đuraković
Naša predstavnica na “Evroviziji” postala je meta na društvenoj mreži Tviter zbog vaskršnje fotografije na kojoj su stolovi, koji su bili deo scenografije, navodno u obliku slova “Z” koje je zabranjeno u mnogim zemljama Evrope, jer su ruska vojna vozila u Ukrajini označena tim slovom.

Neki korisnici društvenih mreža su to shvatili kao provokaciju, iako se sama Konstrakta nije bavila politikom niti davala bilo kakve izjave o tome. RTS je oštro reagovao na ove insinuacije.

Naša predstavnica na Evroviziji, rešila je da se u svom stilu oglasi nakon haosa na mrežama.

Ona je na svom Instagram “storiju”, podelila tri fotografije.

Foto: Printskrin/ Konstrakta

Sa ova tri storija, Konstrakta je, verovatno htela, da opiše sav besmisao insinuacija i pokušaja ljudi da od stolova, koji su deo scenografije, naprave “teoriju” zavere, jer bi onda trebalo verovatno da verujemo i da je zemlja ravna ploča i da je reper 2Pak ipak živ.

Foto: Printskrin/ Konstrakta

RTS, koji je na svojoj stranici objavio fotografije, u svom saopštenju demantovao je, da fotke imaju bilo kakvu političku poruku.

– Radio Televizija Srbije oštro osuđuje neprimerene insinuacije nekih pojedinaca na društvenim mrežama da sto na fotografiji naše predstavnice na Pesmi Evrovizije, zbog toga što podseća na slovo „Z“, ujedno „predstavlja podršku ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini“. Odlučno demantujemo bilo kakvu sličnu nameru i smatramo zlonamernim dovođenje u vezu naše predstavnice sa aktuelnom političkom situacijom u svetu. Stolovi na fotografiji se više od tri godine koriste za potrebe naših emisija, a u ovom slučaju su iskorišćeni za samo jedno fotografisanje. Učitavanje nekog novog smisla tom scenografskom elementu apsolutno je besmisleno, a u nekim slučajevima i zlonamerno. Originalan nastup i pojava predstavnice Srbije intrigiraju ne samo našu, već i svetsku javnost, ali uvek i jedino kao umetnički performans za koji je sigurno da je okrenut ljubavi prema čoveku i životu – naveli su u saopštenju RST-a.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments