Foto: Healthline

Vazelin bi trebalo da ima svaka kuća zbog svoje multifunkcionalnosti, a mogu ga koristiti svi članovi porodice. Jedna od studija je pokazala da je vazelin učinkovit u održavanju vlažnosti kože tokom zaceljivanja nakon operacije. To implicira da vazelin može biti učinkovit za negu manjih povreda kože.

Foto: Medical News Today

Odstranjivač fleka

Sa vlažnom krpom za pranje, vazelin se može koristiti za uklanjanje mrlja od šminke sa odeće, jastuka i čaršava. Ulje u vazelinu će pomoći da se izvuku druga ulja iz tvrdokornih mrlja od šminke. Bacite ga u mašinu za pranje veša nakon tretiranja mrlje da biste je u potpunosti uklonili.

Iscelitelj suve kože

Vazelin je neverovatno efikasan u omekšavanju jako ispucalih, suvih i upaljenih područja. Takođe deluje tako što sprečava gubitak vode u koži, što omogućava prirodnim uljima da hrane i popravljaju. Nanesite vazelin na ispucale pete ili suve laktove, navucite par čarapa, idite na spavanje i probudite se sa hidriranom kožom. Vazelin deluje tako što zatvara vlagu koja je već prisutna u koži. Međutim, ne dovodi vlagu u kožu, zato nanesite hidratantnu kremu za najbolje rezultate.

Foto: The List

Nežno sredstvo za uklanjanje šminke

Sredstvo za uklanjanje šminke može biti skupo i teško za vaše oči. Vazelin je jeftina opcija koja lako i nežno uklanja olovku za oči, maskaru, senku, pa čak i lepak za trepavice.

Sprečite rđanje oštrice brijača

Održavajte brijače kao nove tako što ćete između upotrebe pažljivo zagladiti veoma tanak sloj vazelina na oštrice. Prvo se uverite da su potpuno suvi da biste sprečili rđu.

Sredstvo za poliranje kože

Nanesite malo vazelina na čizme, cipele, torbe i bilo koju drugu kožnu galanteriju kojoj je potrebno poliranje.

Foto: GQ.com

Pripremite kožu za parfem 

Hidrirana koža bolje zadržava mirise, pa utrljajte malo vazelina na tačke pulsa pre nego što prskate da bi vaš miris trajao duže. Pulsne tačke su topla područja koja pomažu da se miris širi po celom telu. Oni uključuju zglobove, unutrašnje laktove, zadnji deo kolena i vrat.

Ukrotite svoju kosu

Koristite vazelin da pokušate da ukrotite kovrdžave i zapečatite suve, ispucale krajeve, pa čak i da zadržite neposlušne obrve na mestu. Pošto je bezbedno da se koristi na licu, ne morate da brinete o iritaciji ako je dobijete na koži. Dermatolozi ne preporučuju nanošenje vazelina na lice kao hidratantnu kremu ako imate masnu kožu sklonu aknama.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments