Foto: nsuzivo.rs
Nakon pune dve godine koliko su trajali radovi na dogradnji i obnovi Isidorine gimnazije, đaci su ponovo u svojoj “drugoj kući”.

Nadogradnjom trećeg sprata gimnazija je dobila 5 novih učionica za prirodne i društvene nauke, jednu specijalizovanu učionicu za pripremu učenika za takmičenje, lift za decu sa posebnim potrebama, novu stolariju, fasadu, kao i centralnu centralnu klimu – istakla je za NS Uživo direktorka, Ružica Vukobratović.

Pored nadogradnje i rekonstrukcije, škola je kompletno optremljena novim nameštajem, laptop i desktop računarima, interaktivnim i belim tablama, televizorima, interaktivnim ekranom, dokument i konferencijskom kamerom, štampačima, video kamerama.

Svaki profesor je dobio tablet koji će koristiti u nastavi pa je gimnazija nakon završetka radova dobila nov moderan izgled, a nadograđeni sprat se odlično uklopio u postojeću zgradu. Škola je opremljena najsavremenijom tehnologijom, klimatizovana je, i radi bezbednosti, „pokrivena“ kamerama.

– Proširenje radnog prostora, koji bi u potpunosti odgovarao kapacitetu škole, bio je višegodišnji san te sam prethodno osmislila strategiju koja će opravdati naše potrebe. Kao rezultat kvalitetnog rada, zainteresovanost za našu gimnaziju sa 24 odeljenja se drastično povećala te nismo mogli odgovoriti potrebama. Iz toga razloga sam tražila proširenje broja smerova od Ministarstva, tako da danas imamo 32 deljenja. Radni prostor je ostao isti, Grad i Pokrajina su prepoznali problem i dodelili nam sredstva za nadogradnju i  rekonstrukciju – istakla je direktorka.

Đaci ne kriju oduševljenje

Vukobratović je kazala da je poslednje veliko renoviranje urađeno pre više od 30 godina, a od tada je broj učenika znatno povećan, te će sadašnjim đacima novi prostor mnogo značiti.

– Učenici teće i četvrte godine ne skrivaju svoju radost i oduševljenje što su ponovo u svojoj školi i poznatom prostoru. Za prvu i drugu godinu škola i prostor su nešto novo, 24.01. prvi put su ušli u prostorije škole u ulici Vladike Platona 2 i trebaće malo vremena da sve prihvate, naviknu se i uživaju u novom ambijentu. Iznenađeni su kako je sve novo, čisto, svetlo, opremljeno i nadam se da će to biti nova inspiracija i motivacija ka većim uspesima – istakla je Vukobratović.

Projekat su zajednički finansirali Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad sa više od 360 miliona dinara i reč o jednoj od najvećih i najskupljih investicija u školskom sistemu na teritoriji Grada Novog Sada, posle izgradnje nove Muzičko-baletske škole na Limanu.

“Mene je u životu najviše održavala ljubav prema stavranju…”

Citirajući reči velike Isidore Sekulić, direktorka je na slikovit način istakla koliko će obnovljeni prostor značiti đacima.

-Spisateljica Isidora Sekulić je rekla:“Mene je u životu najviše održavala ljubav prema stavranju. Izdržljivost i rad. Izdržati uvek i svuda.“ Vodeći se mudrim rečima spisateljice, učenici, zaposleni i ja imali smo naumu da ćemo ući u nadograđenu, renoviranu i opremljenu školu i naša je obaveza da rezultati koji su do sada bili izvanredni budu još bolji.

Đacima je trenutno u toku drugo polugodište koje je počelo dvonedeljnom onlajn nastavom. Radi se po kombinovanom modelu. Odeljenja su podenjena u dve grupe koje slušaju nastavu naizmenično, onlajn i u učionici, po uputstvu Ministarstava.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ljiljana Vujović
08/02/2022 12:40

Konačno prestizna gimnazija u svom zasluzenom novom,renoviranom prostoru,sve čestitke direktorki i kolektivu,a učenicima uspeh i samo uspeh!