Foto: cnnespanol.cnn.com

Obavezne maske na otvorenom, zabrana proslave Nove godine na trgovima, zabrana ulaska u restorane i na sva zatvorena mesta sem prodavnica i apoteka, mere su koje su u Italiji stupile na snagu dan nakon Božića.

Sinoć je, nakon sastanka italijanskog Kriznog štaba i saveta ministara, Vlada uvela nove mere koje građanima koji nisu vakcinisani još više ograničava slobodu kretanja.

Juče je u Italiji testirano više od milion ljudi od kojih je pozitivno 98.030 osoba.

Nove mere su uvedene ne bi li Vlada navela još veći broj građana na vakcinaciju ne samo sa dve doze već i busterom, tj. trećom dozom kojoj građani ne pristupaju sa istim poverenjem kao što je to bio slučaj sa prve dve doze.

Italija, kao jedna od zemalja sa najvećim procentom vakcinisanih, sa dve doze vakcinisano 46.322.750 osoba,  Vlada smatra da je vakcinaciji potrebno podvrgnuti još veći broj građana ne bi li se stalo na put epidemiji.

Da bi izbegla uvođenje obavezne vakcinacije italijanska Vlada je sinoć donela mere koje podrazumevaju da će se super zelena propusnica tražiti i u hotelima, na svim ceremonijama, bilo da su civilnog ili religioznog karaktera, na sajmovima, kongresnim centrima, u restoranima i na otvorenom, na bazenima i u sportskim centrima iako su na otvorenom, u kulturnim centrima kao i u gradskom prevozu u kome su od Božića obavezne Ffp2 maske.

Građani Italije mogu za sada da odlaze na posao (zahvaljujući testiranju na svaka dva dana što podrazumeva i velike troškove te višesatno čekanje u redovima), u samoposluge, prodavnice i apoteke vlastitim prevozom ili peške. Sve ostalo im je uskraćeno.

rts.rs/nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Gerald
30/12/2021 19:17

Ako ako,evropska unija je top 😀