Foto: elements.envanto.com

Izmenjena i bogatija verzija lazanje. Zanosni ukusi mediteranske kuhinje. Sprema se veoma brzo, a obiluje sa mnoštvo vitamina. Vaše čulo ukusa neće ostati ravnodušno.

SASTOJCI

1 kg plavog patlidžana

400g kačkavalja

40 g parmezana

brašno

Foto: RHS

Za paradajz sos potrebno je 

1l pasiranog paradajza

3 čena belog luka

2 kašičice origana

2 kašičice bosiljka

2 prstohvata soli

malo bibera

malo maslinovog ulja

Foto: Sutterstock/ magazin.novosti.rs

Priprema:

Patližan iseći po dužini i posoliti, ostaviti po strani. Beli luk očistite i sitno iseckajte. U tiganj sipajte malo maslinovo ulja, potom propržite beli luk i začinite ga začinima. Kada ste propžili luk, dodajte pasirani paradaj i so. Kuvajte 20 minuta dok se ne zgusne. U odgovarajuću posudu sipajte brašno. Patlidžan umočite u brašno i potom poređajte u nauljanu tepsiju. Kada ste prekrili tepsiju patlidžanom, prelijte paradajz sosom rendanim kaškavaljem i parmezanom. Postupak ponovite još jednom. U zagreanoj rerni pecite 15 minuta na 200 stepeni. Za dekoraciju možete iskoristiti svež bosiljak.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments