Foto: Starsport/Republika

Za najbolje atletičare Balkana sinoć su u Beogradu proglašeni su Tentoglou Miltiadis iz Grčke i Ivana Španović, sada Vuleta, iz Srbije.

Foto: Arena sport/MN Press

Ivana Vuleta, nekada Španović, jedna od najboljih atletičarki Srbije svih vremena. Ove godine zabeležila je najdalji skok na svetskim rang listama, bila je prva na Mitingu Dijamantske lige, a Srbiji je donela četvrto mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju.

-Pobede bez samopostovanja su prazne pobede. Porazi su nista drugo sem karike u lancu svakodnevnih izazova , mikro traume i tihe pobede.. neraskidiva veza. Nesto mnogo vece od brojeva i daljina cini vreme koje ulazem u sebe i na koji nacin. Mera ljudskosti je jedini kriterijum kojim mozemo vrednovati ljudske zivote- uci me od malena.. moj mentor, inspiracija i veciti uzor- napisala je Ivana koja je na dodelu otišla sa svojim ocem.

Osim Ivane, za najbolju juniorku Balkana izabrana je Adriana Vilagoš, naša 17-godišnja reprezentativka iz Malog Iđoša, koja je ove godine postala svetska juniorska šampionka u bacanju koplja.

Foto: Mondo

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments