FOTO: MUP, SCREENSHOT / RAS SRBIJA

U novosadskom Višem sudu danas je na četiri godine zatvora osuđen Ivanu Kontiću iz Nikšića.

On je bio optužen za ubistvo u pokušaju, nakon što je 24. avgusta 2020. godine ispred jednog ugostiteljskog objekta u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu zverskim prebijanjem naneo teške telesne povrede Miljanu Mandiću iz Beograda.

Viši sud je oslobodio Ognjena Leđanaca i Luku Vukajlović, koji su u ovom postupku odgovarali za učestvovanje u tuči, odnosno za pomoć učiniocu posle krivičnog dela, obojica su tražili da dopune svoje ranije date odbrane.

– Kao branilac okrivljenih Leđanac Ognjena i Luke Vukajlovića zadovoljan sam i mogu da kazem srecan sto je sud i pored svih medijskih pritisaka imao autoritet da donese jednu pravičnu odluku i obojicu oslobodi od optužbe- kaže advokat Goran Karadarević.

Podsetimo, na početku suđenja Kontić je u svoju odbranu rekao da je bio napadnut i da je branio svoj život. Istakao je da ni u jed­nom mo­men­tu ni­je imao na­me­ru da ubi­je oštećenog kako je to predstavljeno javnosti i naglasio je da ga je i veče pre toga Mandić napao na istom mestu na kome se dogodio sporni incident.

(Telegraf.rs)

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Mare
13/04/2023 13:00

4 godine ? Smejurija od sudstva.

SNS Uzivo
13/04/2023 16:02
Reply to  Mare

Da znate ko drzi MaxBet, bilo bi Vam jasno zasto su samo 4 godinice… 🙂

Last edited 1 mesec ranije by SNS Uzivo
Abrakadabra
13/04/2023 23:02
Reply to  Mare

Nije nikog ubio, ne seri

Marko
14/04/2023 08:52

Ispred ugostiteljskog objekta ili kladionice max bet