Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Budžet za 2022. godinu iznosiće 35 milijardi 688 miliona dinara izglasali su danas odbornici sa 71 glasom za i 6 glasova protiv na XXII sednici Skupštine grada.

Kako je istakao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević deficit je ispod 10 posto što su norme koje Ministarstvo finansija dozvoljava, a nivo zaduženosti Novog Sada je ispod 9 posto u odnosu na budžet. Ne poriče težak period iza nas, s obzirom na činjenicu da smo marta 2020. godine imalu 155.000 zapolsenih a sada imamo 167.501 zaposlenih osoba.

-Novi Sad je prošao prosečnu platu od 600 evra. Beograd i Novi Sad su se sad drastično odvojili od ostatka gradova u Srbiji. Mislimo da će sledeća sezona biti rekordna građevinska sezona. Svi idu u zaključavanje, a kod nas svi rade, čak sam čuo da neki restorani rade bolje nego ranije, jer veliki broj ne putuje – istakao je gradonačelnik.

Osvrnuo se i na probleme javnim preduzećima, napomenuvši da se radi njihovom rešavanju.

-Na Spensu smo smanjili pola zaposlenih. Šta da radimo sa GSP-om gde vozači traže platu za 20 posto veću, a imamo troškove milion evra? Budite pošteni pa kažite da u tu svrhu treba da poskupi prevoz, pa da karta ne košta 60 dinara nego 110. Ni Gradsko zelenilo ne može da izdrži bez pomoći grada. Cena odnošenja smeća je neekonomska – rekao je Vučević.

Kako kaže, sledeća godina će biti godina sa velikim investicijama i imamo čemu da se radujemo.

-Mislimo da smo dobili dobre uslove za električne autobuse, s obzirom da je 1,1 posto kamata za kupovinu ovih autobusa. Zadužujemo se za kapitalne projekte. Gledaćemo da veći deo od 50 posto finansira Pokrajina a 50 posto finansira Grad – bio je jasan gradonačelnik.

Glan gradskog veća za komunalne poslove Zdravko Jelušić istakao je da će vatrogasci dobiti još jedno vozilo u prvom kvartalu sledeće godine.

-Trebalo je ovog meseca, ali zbog krize u automobilskoj industriji je pomereno na sledeću godinu. Neće biti dodatnih plaćanja, jer penale kašnjenja plaća firma koja ih isporučuje.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments