Foto: Profimedia
Poznat je po svojem spektakularnom položaju na vrhu litice i belim šljunkovitim plažama, a takođe je i dom gomili izuzetnih restorana, hotela i pansiona.

Malo je stvari koje su tako lepe kao što je putovanje na neko stvarno, stvarno prijateljsko mesto. Znate da ste dobrodošli jer na svakom uglu dobijate izvrsne savete i vidite nasmešena lica svuda oko sebe. Pogotovo ako putujete sami sve te stvari čine putovanje mnogo ugodnijim.

Ali koja su odredišta najprijateljskija? Booking.com istražio je više od 240 miliona recenzija korisnika kako bi otkrio “najgostoljubivija mesta na Zemlji za 2023.”. Stranica je zatim sastavila listu odredišta na kojima ćete najverovatnije dobiti najbolje gostoprimstvo.

Na vrhu liste našao se preslatki talijanski grad Polignano a Mare! Grad na italijanskoj jadranskoj obali poznat je po svom spektakularnom položaju na vrhu litice i belim šljunkovitim plažama, a takođe je i dom gomili izuzetnih restorana, hotela i pansiona.

Polignano a Mare; foto: elements.envato.com

Sledeći na lestvici je grad Hualien u Tajvanu, poznat po noćnim pijacama i područjima prirodne lepote, dok je bronzanu medalju osvojio San Sebastian u severnoj Španiji, globalno cenjeno gastronomsko odredište, koje se može pohvaliti i s nekoliko restorana ocenjenih Mišlen zvezdicama.

U 10 najboljih još su se nakon spomenutih, redom našli: Dresden (Nemačka), Klaipeda (Litva), York (Engleska), Ushuaia (Argentina), Porto De Galinhas (Brazil), Mexico City (Meksiko) te Gold Coast (Australija).

b92.net

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments