Izložba Mione Marte Marković sutra u KC “Mladost” u Futogu

Foto: kcfutog.rs

Galerija Kulturnog centra Mladost u Futogu će biti domaćin izložbe Mione Marte Marković, slikarke i teoretičarke umetnosti koja istražuje simboliku krsta kroz umetnost.

Otvarenje izložbe “Krst kao savremeni simbol” će se održati 1. juna u 19:00 časova u Galeriji Kulturnog centra Mladost u Futogu. Osim umetničkih dela Mione Marte Marković, posetioci će imati priliku da uživaju u muzičkom nastupu talentovane solistkinje Tatjane Savatić.

Rođena u Somboru 1979. godine, Miona Marta Marković se ističe kao izuzetna umetnica koja je diplomirala na Fakultetu Primenjenih umetnosti u Beogradu, a magistrirala na Accademia di Belle Arti u Napulju. Njeno bogato obrazovanje, uz doktorsku tezu iz oblasti savremene istorije umetnosti, daje joj duboko razumevanje umetničkih tokova i konceptualne prakse.

Izložba “Krst kao savremeni simbol” predstavlja jedinstvenu priliku da se publika upozna sa umetničkim izrazom Mione Marte Marković i njenom interpretacijom simbolike krsta. Kroz svoja dela, umetnica istražuje različite aspekte krsta kao simbola koji ima duboko ukorenjeno značenje u različitim kulturama i religijama.

Markovićeva je dosledna u svom pristupu i inovativna u svom izrazu, stvarajući snažne slike koje prenose duboke emocije i refleksije. Njeni radovi su do sada bili izloženi na brojnim samostalnim i kolektivnim izložbama, kako u Italiji tako i u Srbiji, a njeno slikarstvo je prepoznato i cenjeno u umetničkim krugovima.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti