Foto: Vojna akademija

Juče je svečano otvorena izložba Muzeja Nikole Tesle „Nikola Tesla – čovek za budućnost“ u prostorijama Vojne akademije u Beogradu na kojoj su predstavljeni brojni radni modeli koji ukazuju na neke od najvećih pronalazaka i patenata genijalnog naučnika.

U prostorijama akademije prikazani su i vizuali sa tekstovima o Teslinom životu i radu, i veliki trafo koji je svirao pesmu „Tamo daleko“.

Zvanicama se obratio načelnik Vojne akademije pukovnik vanr. prof. dr Srđan Blagojević istakavši, između ostalog, da je Tesla zahvaljujući svojoj izuzetnosti i genijalnosti ali i svojim osobinama poput upornosti, posvećenosti i askezi uspeo ono što niko pre njega nije.

Foto: Vojna akademija

Nakon toga gostima se obratila i direktorka muzeja Ivona Jevtić koja je, između ostalog, ukazala na to da je ovaj muzej jedini na svetu koji čuva bogatu ostavštinu Nikole Tesle, kao i da je Muzej Nikole Tesle najposećeniji muzej u Srbiji, da ga godišnje poseti preko 150.000 ljudi.

Foto: Vojna akademija

Osim toga muzej ima bogatu i razvijenu izložbenu aktivnost i na međunarodnoj sceni, pa je tokom prethodnih nekoliko godina izložbe muzeja posetilo je više miliona ljudi. U planu je i nastavak saradnje sa renomiranim institucijama u zemlji i inostranstvu.

pink.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments