Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Danas je otvorena izložba fotografija iz arhive dnevnog lista “Dnevnik”. Postavku čini 17 celina, u kojima su prikazana dešavanja u Novom Sadu u poslednjim decenijama prošlog veka.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Ovo je kao da sam pred vas izneo porodični album. Ova izložba je čista emocija, koja govori o našem gradu u poslednjih 40 godina. Posebno sam ponosan što smo kroz saradnju sa “Dnevnikom” organizovali ovu izložbu uoči Sretenja, u momentu kada je Novi Sad Evropska prestonica kulture- rekao je Petar Đurđev, direktor Istorijskog arhiva Grada Novog Sada.

Okupljenima se obratio i Dušan Vlaović, direktor lista “Dnevnik”, koji je istakao da je fotografija prateći sadržaj svake vesti koje čitaoca treba da uvere u pročitano.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-One treba i da im pokažu šta je autor teksta propustio ili da dokumentuju celu rubriku. Postoje fotografije kojima nijedna reč nije potrebna i one govore same za sebe. Fotogrfije žive večno i mi danas zahvaljući njima imamo priliku da vidimo kako je grad izgledao pre nekoliko decenija- istakao je Vlaović.

Izložba će biti otvorena u holu Istorijskog arhiva Grada Novog Sada u naredna tri meseca.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments