Izložba Igora Obuhova je slikarstvo i reč u 20 priča-beležaka.

Izložba „Vlad i Vostok” poznatog primorskog umetnika Igora Obuhova predstavljena je 2021. godine u Gradskoj kući u Subotici, galeriji Istorijskog arhiva grada Novog Sada, u kulturnim centrima u Kikindi i Novom Bečeju i u Ruskom domu u Beogradu.

Koliko je Srbija dirnula dušu ovog primorskog umetnika, kako je autor doživeo istorijska mesta u Srbiji i viševekovno srpsko-rusko bratstvo, saznajte na otvaranju izložbe u ponedeljak, 14. novembra u 16 časova u Galeriji istorijskog arhiva u Novom Sadu.

Među autorima su reditelj Emir Kusturica i glumac Miloš Biković.

Igor Obuhov je primorski umetnik, profesor na katedri za slikarstvo i crtanje Dalekoistočnog državnog instituta umetnosti, dopisni član Međunarodne akademije kulture i umetnosti, član međunarodnog komiteta “Asian Art Association“.

Obuhov je tokom boravak u Srbiji učestvovao na likovnoj koloniji u Požarevcu, posetio Srebrno jezero, crkvu Svete Trojice u Gornjem Adrovcu, Kalemegdansku i Petrovaradinsku tvrđavu, upoznao se sa gastronomijom ovog kraja. Svako od ovih mesta inspirisalo ga je na manje sižejne skice koje je po povratku u Vladivostok preobrazio u upečatljive slike zajedničkog naziva „Srpske beleške“.

Izložba „Srpske beleške“ predstavljena je 5. maja 2022. godine u Umetničkoj galeriji „Central“ u Vladivostoku.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments