Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Izložba skulptura “Karipski san”, novosadskog umetnika Aleksandra Adžića Adže, otvorena je sinoć u Likovnom salonu Kulturnog centra Novi Sad. 

-Skulpture Aleksandra Adžića Adže rezultat su višegodišnjeg traganja za pravom merom u neverovatnom svojstvu imaginarnog amalgama u kome se iz dela u delo rađaju zamišljene metafore, alegorijske kompozicije i nadrealne „podvodneˮ vizuelne situacije u razgranatoj mašti. Svako delo je jedan korak, stepenica prema uzvišenom albumu višestrukih predstava, polivalentnih konstrukcija i trodimenzionalnih fragmenata svekolike Prirode- stoji na sajtu KCNS.

Svi zainteresovani mogu pogledati izložbu do 18. jula.

Adžić je diplomirani vajar-keramičar, rođen 1971. godine u Novom Sadu. Član je UPIDIV-a od 1996, kao i Udruženja umetnika „Likovni krug” od 1997. godine. Učestvovao je na međunarodnim simpozijumima iz oblasti skulpturalne keramike. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja. Izlagao na više nacionalnih i internacionalnih samostalnih i kolektivnih izložbi. Osnivač i predsednik Centra za reciklažu umetnosti. Živi i stvara u zemlji i inostranstvu.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments