Da je posedovanje vlastitog parking mesta na godinu dana u Novom Sadu pravo malo bogatstvo, pokazuje činjenica što mu je cena ekvivalrntna ceni porodične kuće na selu.

Jedan korisnik Tvitera poredio je na društvenoj mreži cenu kuće u Plandištu i parking mesta u Novom Sadu.

Kako se može videti na oglasima, i jedno i drugo imaju istu cenu od 6.000 evra. Pojedini korisnici mreže Tviter kažu da im ovo nije normalna situacija.

Inače, u prvom kvartalu ove godine najskuplji kvadrat novoizgrađenog stana u Novom Sadu koštao je više od 3.000 evra, dok je cena kvadrata u starogradnji dostigla i do 2.720 evra.

Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, na tržištu nekretnina u Novom Sadu u ovom periodu je prometovano 189,9 miliona evra.

U odnosu na isti period 2022. godine, zabeležen je rast kupoprodaja u Novom Sadu za 332 ugovora (13,7 odsto). Na osnovu prikupljenih podataka iz kupoprodajnih ugovora, 12 odsto nepokretnosti je plaćeno iz kreditnih sredstava, što je za četiri odsto manje u poređenju sa prvim kvartalom 2021. godine. Iz kredita se najčešće plaćaju stanovi.

Zbog sve vidljivijeg problema sa nedostatkom parking mesta u gradu, raste i potražnja za garažama.

U Novom Sadu je prodato 1.925 garažnih prostora, a cena im je bila od 2.000 do 11.000 evra koliko je platilo 74 odsto kupaca.

nsuzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Miroslav
04/05/2022 10:06

Meni jeste normalno. U principu ta dva oglasa su nazalost usko povezana, parking u gradu je skup upravo zato jer je kuca na selu jeftina, da je normalnog zivota bilo bi obrnuto. Secam se svojevremeno kolega sa fakulteta je prodao kucu u obliznjem selu sa kompletnim imanjem da bi kupio garsonjeru na Grbavici. Verujem da ce i kod nas uskoro doci vreme kad ce sirotinja ziveti u gradu a imucni na selima i prigradskim naseljima.

Sasa
04/05/2022 19:07

Ni meni nije realno da se ne moze naći plac u Vezerniku za 20000€

Last edited 23 dana ranije by Sasa
Beleznik
05/05/2022 11:17

Prodaja prking mesta je prodaja magle, jer ne mozete posedovati parking mesto za razliku od na primer garaze. Tako da nemojtekupovati parking mesto niti od investitora niti od fizickog ili pravnog lica, jer ono pripada svima, a ako zelite mesto za svoj automobil kupite garazu