Foto: lifeofpix.com
Portal Škole Vojvodine koji na jednom mestu objedinjuje podatke o svim obrazovnim ustanovama na teritoriji pokrajine i zvanično je danas pušten u rad.

Na portalu će se nalaziti objedinjene informacije o svim obrazovno-vaspitnim, predškolskim ustanovama, kao i o domovima učenika s teritorije AP Vojvodine dostupne na adresi skolevojvodine.vojvodina.gov.rs.

Deca, njihovi roditelji, prosvetni radnici i svi zainteresovani od sada mogu da pristupe osnovnim podacima o svakoj školskoj ustanovi, kao što su godina osnivanja, osnivač, vrsta ustanove, jezik obrazovno-vaspitnog rada, ime direktora i datum stupanja na dužnost.

Navedeni su i kontakt-podaci svake ustanove – broj telefona, imejl i veb-adresa. Na sajtu postoji opcija da se suzi izbor pretrage, te se može posebno odabrati tip ustanove, kao i to da li se ona svrstava u kategoriju javnih ili privatnih ustanova, a može se videti i galerija fotografija.

Kako navode iz Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, cilj prilikom pokretanja portala Škole Vojvodine bio je da se objedine sve informacije o vrtićima, školama i domovima učenika, te da se na taj način pomogne deci i njihovim roditeljima pri odabiru odgovarajuće obrazovno-vaspitne ustanove.

Na teritoriji AP Vojvodine postoji 151 predškolska ustanova, 391 osnovna škola, 155 srednjih škola i 18 domova učenika.

blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments