Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradski prevoznik će za kontrolu i brojanje putnika u autobusima izdvojiti 4,8 miliona dinara, s porezom, a ugovor je dodeljen novosadskoj Agenciji za privremeno zapošljavanje „Laboris HRS” i Omladinskoj zadruzi „Menadžer” iz Sremskih Karlovaca, koje su za slične poslove i ranijih godina angažovane.

Interesantan je podatak da je vrednost ugovora znatno manja nego na prvobitno raspisanom tenderu iz marta, kada je procenjena vrednost posla bila 14 miliona dinara, bez PDV-a.

Kontrole su predviđene na gradskim i prigradskim linijama, na unapred definisanim mestima – stajalištima, i to prilikom ulaska putnika u autobus i izlaska iz njega, ali i u vozilima, na putu između dva stajališta. Osim toga, radnici uposleni preko angencije kontrolisaće i da li putnici imaju važeće karte, te ukoliko ih nemaju, upućivati da kod vozača to obave.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Radnici će biti uposleni po potrebi, u skladu sa zahtevima za to nadležnih u JGSP-u, svakog radnog dana, uključujući vikende i praznike, i to u periodu od 5 do 1 čas posle ponoći.

Ugovor, kako je objašnjeno, prestaje da važi ukoliko usluge, vrednosti 4,8 miliona dinara, budu realizovane pre isteka roka od 12 meseci. Takođe, ako posao ne bude realizovan do ukupne vrednosti, odabrana preduzeća neće imati pravo da zahtevaju ispunjenje ugovora.

Praksa da za takozvane usluge iz delatnosti javna preduzeća angažuju privatne firme nije novina i to već godinama praktikuju „Čistoća”, „Vodovod” i druga gradska preduzeća, koji radnike upošljavaju preko agencija. Primera radi, rukovodstvo JGSP-a je prethodne godine kontrolu putnika i popunjenosti autobusa poverio novosadskoj Agenciji za privremeno zapošljavanje „Laboris HRS” i Omladinskoj zadruzi „Menadžer” iz Sremskih Karlovaca, a ugovor je tada zaključen na 11,4 miliona dinara s porezom, dok je 2021. godine izdvojeno 9,6 miliona.

dnevnik.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments