Foto: JGSP "Novi Sad"
Rukovodstvo JGSP “Novi Sad“ je, zajedno sa kontrolorima, bilo u vanrednoj kontroli putnika i vozača, kako bi se proverilo funkcionisanje sistema naplate primenom novog modela elektronske fiskalizacije, ali i ukazalo putnicima na obavezu validiranja “NSmart” karata.

Direktor tog preduzeća Ivan Radojičić tokom kontrole kazao je da je uvođenjem novog sistema elektronske naplate olakšalo plaćanje prevoza i poboljšala efikasnost javnog prevoza, te da se sada, u svakom momentu, vozilo može pratiti putem GPS-a, te da je poznata njegova lokacija i kada će doći na određeno stajalište.

– To nam je omogućilo i da uradimo “NSmart” aplikaciju koju putnici mogu besplatno da instaliraju na svoje mobilne telefone i njenom primenom da lakše organizuju svoje vreme, budući da aplikacija u realnom vremenu pokazuje za koliko minuta određeni autobus stiže na stajalište – objasnio je Radojičić. – Sistem elektronske naplate, kao i ugrađeni brojači u vozilima, pomažu nam i da znamo koliko se putnika prevozi u određenom momentu na liniji.

Foto: JGSP “Novi Sad”

Radojičić je kazao da je na taj način moguće organizovati prevoz u skladu sa prevoznim potrebama korisnika usluga, te je zbog toga izuzetno važno da putnici validiraju svoju kartu prilikom svakog ulaska u autobus.

– Na to im posebno skrećemo pažnju jer time pomažu i sebi i nama u stalnom poboljšanju javnog prevoza – rekao je Ivan Radojičić i istakao da je validacija obavezna i da se nakon opomene blokira svaka “NSmart” karta koja nije validirana. On je dodao je gradski prevoznik u zakonskom roku usaglasio svoje poslovanje sa novim Zakonom o fiskalizaciji, čemu su prethodile višemesečne pripreme.

– Naravno, najveća novina u odnosu na ranije jeste da sada izdajemo fiskalne račune sa iskazanim kju-ar kodom – objasnio je Radojičić. – Na terenu smo proveravali i rad uređaja za prodaju karata, te razgovarali sa vozačima kako bismo saznali koja su njihova zapažanja nakon mesec dana primene fiskalizacije.

dnevnik.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Zoran
09/06/2022 19:27

Zato vozači troše mnogo vremena za izdavanje karata koje bi morale da budu duplo skuplje kada se kupuju u autobusima, autobusi stoje na stanici bez razloga i troše gorivo, problem bezbednosti vožnje je prisutan, šta se čeka sa karticama koje se dopunjuju i sa plaćanjem bankarskim beskontaktnim karticama, šta se čeka sa novim sistemom tarifiranja (npr 90 min vožnje uz mogućnost menjanja linija) itd, itd, sada je 2022 godina, nemojte nas tretirati kao idiote

Mao
10/06/2022 18:54
Reply to  Zoran

Pa ceka se I na trafici Ako placas kesom it’d..najbolje da ti upgrade karticu u bulju..samo bip…I prodjes

Zoran
09/06/2022 22:56

Šta čekate da objavite onaj komentar?

Mao
10/06/2022 18:55
Reply to  Zoran

Nisi validan…bip