JKP „Vodovod i kanalizacija“ apelovalo je na namensku i racionalnu potrošnju pijaće vode jer se tokom prethodnog vikenda u sistem potiskivalo 25% više vode nego što je uobičajeno.

U prethodna dva dana, blaži pad temperature vazduha doprineo je tome da se stabilizuje vodosnabdevanje jer se u sistem potiskuje 1.100 litara vode u sekundi što zadovoljava optimalne potrebe grada i naših korisnika. Upravo je to pokazatelj da se u pojedinim delovima grada, tokom letnjeg perioda, voda troši neracionalno i nenamenski.

Podsećamo još jednom da su JKP „Vodovod i kanalizacija“ i Grad Novi Sad u prethodne četiri godine izvršili sanaciju pojedinih bunara i time je povećan njihov kapacitet i vek trajanja. Do sada smo sa pojedinih bunara dobijali po 20 litara sirove vode u sekundi, a nakon utiskivanja novih drenova dobijamo i više od 100 litara sirove vode u sekundi. Zahvaljujući novim tehnologijama, dobićemo dodatnih 270 litara u sekundi sirove vode za preradu.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ planski ulaže u sistem vodosnabdevanja Novog Sada, ali i pored toga je važno napomenuti da vodeni resurs nije neiscrpan i da se kao takav mora racionalno i namenski trošiti.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments