Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Predsednik opštine Tivat Željko Komnenović potpisao je u Gradskoj kući pismo o namerama o uspostavljanju saradnje između dva grada, Novog Sada i Tivta, sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem. 

-Nadam se da ćemo uskoro moći da na novoj tabli na Gradskoj kući vidimo još jedan grad iz bratske Crne Gore, kao grad prijatelj, posle Budve. Veoma sam zahvalan opštini Tivat na inicijativi i iskrenom prijateljstvu. Moja prva zvanična poseta kao gradonačelnika bila je opštini Tivat- istakao je prvi čovek Novog Sada.

On je istakao da je od papirologije važnija iskrena saradnja između ova dva grada, razvijanje ovih gradova, kao i ekonomski prosperitet.

-Spremni smo da celoj Boki i Budvi pomognemo za kandidaturu Evropske prestonice kulture 2028. godine, jer smo mi pobedili u kandidaturi- rekao je Vučević.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Željko Komnenović, predsednik opštine Tivat, istakao je da će sva iskustva Novog Sada koje je imao za Evropsku prestonicu kulture rado primeniti i na svoju kandidaturu 2028. godine.

-Regionalna saradnja nam je prioritet. Nadamo se da će ljudi iz Boke dolaziti u Novi Sad, jer dolaze kod istinskih prijatelja i rodbine. Takođe, važni su i infrastrukturni projekti, a jedna od deviza su i mostovi, a most saradnje između Tivta i Novog Sada traje decenijama- napomenuo je Komnenović i čestitao svim Novosađanima titulu Evropske prestonice kulture.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments