Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Mereorolozi su objavili vremensku prognozu u kojoj se navodi da će u celoj Srbiji u subotu biti suvo i toplo za ovo doba godine. Na severu Srbije sa nešto više oblaka i manje sunčanih intervala, a na jugu sa više sunčanih sati. Vetar slab južni i jugoistočni. Minimalna temperatura od 4°C do 12°C, a maksimalna od 21°C do 25°C.

Slično vreme očekuje se u užičkom regionu, suvo i toplo za ovo doba godine uz sunčanih intervale i umerenu oblačnost. Vetar slab istočni i severoistočni. Minimalna temperatura od 5°C do 7°C, a maksimalna od 22°C do 24°C. Na Zlatiboru i Tari suvo sa sunčanim periodima i do 20°C na 1000 mnv.

Promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima može se očekivati i u Vojvodini. Vetar slab južni i jugoistočni. Minimalna temperatura od 8°C do 12°C, a maksimalna od 21°C do 24°C. Uveče suvo. Vetar slab jugoistočni u Novom Sadu i Subotici minimalna temperatura 10°C, a maksimalna do 23°C. Uveče suvo.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Šta nas očekuje za vikend?

U nedelju nekoliko stepeni niža temperatura u odnosu na subotu uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima. Vetar slab severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 7°C do 12°C, a maksimalna od 19°C do 22°C. Uveče suvo.

Temperatura u 22h od 10°C do 15°C. Prva tri dana iduće sedmice pretežno suvo sa sunčanim intervalima uz hladna jutra, a tokom dana malo toplije od proseka za prvu polovinu oktobra. U četvrtak je moguća prolazna kiša uz manji pad temperature, a u petak i subotu suvo i toplije prema današnjoj prognozi.

mondo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments