Foto: Ilustracija
Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je tender za gradnju kanalizacije u slivu Ulice Nova 105 u Veterniku, s tim da je obuhvaćeno nekoliko ulica južno od groblja i kružnog toka.

Predviđena je gradnja cevovoda dužine malo više od dva kilometra, s kućnim priključcima, tačnije 2.012 metara, a procenjena vrednost investicije je oko 38,3 miliona dinara, bez PDV-a.

Imajući u vidu rokove, uključujući i vreme neophodno za uvođenje izvođača u posao, radovi bi mogli da počnu u oktobru. Rok za zavšetak je šest meseci, odnosno 180 dana.

Projektnu dokumentaciju izradio je “Vojvodinaprojekt”, a iz predmera i predračuna radova se može primeti da krakovi cevovoda prolaze kroz ulice koje su zavedene kao Nova 101, 102,103,104, 105 i 106, s tim što će kućne priključke dobiti 93 objekta.

Iako je u tim ulicama planirana gradnja kanalizacije, po svemu sudeći, nije predviđeno asfaltiranje kolovoza, nakon što radovi budu završeni. Navedeno je samo da bi odabrani izvođači trebalo da te površine vrate u prvobitnio stanje, odnosno da kao podlogu iskoriste tucanik, osim u Novoj 105, koja je već asfaltirana.

Ponude na tender Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije podnose se do 16. avgusta, a 40 dana nakon toga biće doneta odluka o dodeli ugovora ili, pak, obustavi postupka.

dnevnik.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Tomka
17/08/2022 22:03

Ima li negde na mapi i u planu izvodjenje
radova kanalizacije i puta u ulici Jovana Obrenovica u Vetrniku .
Obecano ,al se uvek nesto u svetu desi sto oseti drzava Srbija .
Zivimo ko stoka u fekalijama i u prasini neasfaltirano od 95 god.