Foto: Fejsbuk Gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj"

Gimnazija “Jovan Jovanović Zmaj” pozvala je sve zainteresovane osnovce, koji su uspešno završili šesti razred, da se prijave na njihov konkurs za posebna matematička odeljenja.

Pored upisa u specijlna odeljenja, raspisan je i konkurs iz internacionalne mature, namenjen učenicima srednjih škola.

Iz Jovine gimnazije ističu da će komisija pored uspešno položenog testa bodovati uspeh iz petog i šestog razreda, kao i takmičenja iz matematike. Ali pre polaganja neophodno je da učenik ispunjava određene kriterijume.

– Uslov da učenici mogu da pređu iz svojih osnovnih škola kod nas u školu jeste da se položi test sposobnosti iz matematike i kažem u toku je polaganje za taj test. Ono što učenici i roditelji treba da naprave jeste da odu na sajt gimnazije i da kliknu na link koji ih vodi do prijavnog formulara, popune taj formular i time su izvršili prijavljivanje – rekla je Maja Milutinović, školski psiholog Gimnazije Jovan Jovanović Zmaj.

Pored prijava iz matematike, u toku je upis i za smer internacionalne mature. Tom prilikom, učenici će polagati prijemne iz matematike, srpskog i engleskog jezika.

Prijemni ispit, odnosno provera sposobnosti iz matematike održaće se 25. juna, a iz internacionalne mature dan kasnije u prostorijama Zmaj Jovine gimnazije, prenosi RTV, a piše Blic.

nsuzivo.rs / blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments