Foto: PMG robotics

Jubilarni XX Nacionalni kup u robotici „Eurobot Srbija“ održaće se u subotu, 22. aprila, u holu zgrade Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu.

Tri najbolje plasirane ekipe sa nacionalnog kupa kvalifikovaće se za učešće na evropskom prvenstvu u robotici „Eurobot 2023“ koje će se održati u Francuskoj od 17. od 20. maja.

Prvi takmičarski mečevi počeće ujutru oko 9.00 časova. Svečano otvaranje takmičenja biće organizovano u 13.00 časova, a finalni mečevi očekuju oko 15.00 časova.

Takmičenje se organizuje pod okriljem Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, a pod
pokroviteljstvom velikog broja kompanija. Donatori takmičenja su kompanije: 3Lateral d.o.o Novi Sad, Elmed d.o.o Temerin, UnderIT d.o.o, Enlight IT sourcing d.o.o, kao i Naučno-tehnološki park Novi Sad. Sponzori takmičenja su kompanije: Schneider Electric LLC Novi Sad, Tajfun HIL d.o.o, Continental Automotive Serbia d.o.o. i Mitsubishi Electric.

Takmičenje se organizuje uz podršku Pokrajinske vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine.

U cilju promocije nauke, kao prateći program događaja, u holu zgrade biće postavljena izložba na kojoj će biti prikazani različiti robotski i mehatronički sistemi uključujući kolaborativne i mobilne robote.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments