JUGOVIĆEVO SE GRADI PUNOM PAROM: U toku infrastrukturno opremanje – radi se kolovoz, parking, pešačke površine, javno osvetljenje i još mnogo toga (FOTO, VIDEO)

Foto: Gradske info
U toku je realizacija druge faze radova na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u stambenom bloku E i F u naselju Jugovićevo u Novom Sadu.

Ova investicija obuhvata izgradnju kolovoza, parkinga, pešačkih površina i javnog osvetljenja, što će doprineti praktičnijem i funkcionalnijem životu stanovnika ovog bloka, a završetak radova se očekuje tokom oktobra.

U prethodnoj fazi na ovoj lokaciji izgrađena je kanalizaciona i vodovodna mreža, javno osvetljenje i saobraćajne površine, a završetkom radova na izgradnji stambenih objekata stvorili su se uslovi za dalje uređenje javnih površina u predmetnom naselju.

Pored pristupne saobraćajnice i 484 metara uređenih pešačkih staza, od velikog značaja jeste i izgradnja 71 parking mesta, a prostor će biti osvetljen sa 4 nova stuba javne rasvete.

Foto: Gradske info

Inače, stambeni kvart Jugovićevo je podignut uz poštovanje svih urbanističkih normi. Unapred su isplanirane saobraćajnice sa signalizacijom, parkinzi, zelene površine i dečija igrališta.

Koliko se vodilo računa tokom planiranja ovog naselja govori podatak da prizemlja nisu komercijalnog sadržaja, već stambenog, a zgrade su opremljene rampama za kretanje osoba sa invaliditetom po svim pravilima struke.

Gradske info

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
mr NS
31/08/2023 06:23

Grade i blizu lokacije (Majevice) koje je cesto bilo gadjano za vreme 1999godine…

Povezane vesti