Foto: JVP "Vode Vojvodine"
U pojačanim kontroloma ribolovnih voda kojima upravlja JVP “Vode Vojvodine”, uoči novogodišnjih i božićnih praznika zaplenjeno je čak 11 kilometara nelegalno postavljenih mreža, tačnije 365 komada mreža, saopšteno je iz tog preduzeća.

Ribočuvarska služba JVP “Vode Vojvodine”, pod čijom su ingerencijom ribolovne vode i zaštićena područja, proteklih dana radila je pojačanim intenzitetom radi sprečavanja krivolova. Akcije su sprovedene u saradnji sa Jedinicom za bezbednost na rekama MUP-a Srbije na sledećim područjima: Park prirode “Jegrička”, kanal Bečej – Bogojevo, kanal Novi Sad – Savino Selo, Kikindski kanal, kanal Novi Bečej – Banatska Palanka, kanal Bački Petrovac – Karavukovo i reka Dunav.

Ribučuvarska služba je sa novom i savremenijom opremom tokom 2022. godine uspešno sprovela 3.152 kontrole, a u akcijama je zaplenjeno oko 70 kilometara ilegalno postavljene mreže, 179 raznog nedozvoljenog alata i sedam čamaca.

blic.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Dušan
07/01/2023 08:37

Uuuu. Heroji! A gde su vlasnici, vinovnici, bačenih mreža? Njih nema, a neće ni biti, jer su politički zaštićeni! Ribu vade za nadređene! Zato će otimati sirotinji tri klimava štapa, slati kod sudije za prekršaje, i u zatvor, jer su seli da napecaju malo ribe za ručak, ili da bez posla, i bez dinara u džepu, par puta godišnje, odu na pecanje, da ubiju vreme, jer ne znaju šta će sa sobom!!!

Vlad
07/01/2023 08:57

Bravo

Filke
07/01/2023 09:50

Heroji nacije !!! Kod precednika po odlikovanje !