Foto: Prinscreen

Kad jednom isprobate ovaj način kuvanja testenine nikada se nećete vratiti tradicionalnom kuvanju u mnogo vode

Iako priprema testenine ne spada u teške kulinarske poduhvate, ipak uvek postoje cake zbog kojih će vaš obrok biti dosta lepši.

Testenina je uvek jednostavno rešenje za brze ručkove i večere. Ako joj dodate neki kompleksniji sos, može biti i vrhunsko predjelo, čak i za svečanije obroke. Ali i najbolji umak na svetu pada u vodu ako ga pomešate s loše skuvanom testeninom.

Testenina pripremljena bez vode ima mnogo bolji ukus. Kad jednom isprobate ovaj način kuvanja testenine nikada se nećete vratiti tradicionalnom kuvanju u mnogo vode.

Foto: Prinscreen

Američki stručnjak za hranu i kuvanje Harold Makgi preporučuje kuvanje testenine u maloj količini hladne vode.

Prema njegovim rečima, ovaj način pripreme ima najbolji ukus. Ali što ne otići korak dalje i poboljšati tu metodu potpuno izbacujući vodu. Iako se ova metoda ne može koristiti sa svim jelima, savršena je za većinu jela od testenine.

Tajna je u tome da vodu zamenite tečnošću sa kojom ćete servirati testeninu. To znači da je odmah kuvamo u supi ili sosu.

Na ovaj način dobijamo savršen ukus i savršenu konzistenciju. Testenina će odgovarati ukusu i aromi našeg jela. Garantujemo da će biti mnogo ukusnija. S druge strane, skrob iz kuvane testenine će ući u supu ili sos, blago je zgusnuti i naglasiti ukus.

espreso.co.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments