Foto: Pexels

Iz rubrike “uradi sam” izdvajamo jedan koristan recept za domaćinstvo.

Domaći deterdžent, koji ćete napravi sami, odlična je zamena za agresivna sredstva za otklanjanje masnoće s posuđa, kuhinjskih elemenata i sanitarija, a potpuno je bezbedan za vaše zdravlje i za prirodu.

Agresivne hemikalije koje se nalaze u sredstvima za pranje sudova ne mogu uvek potpuno da se isperu, pa bi bilo dobro da zaboravite na njih i okrenete se domaćem rešenju.

Dok se tečnosti za pranje sudova još nisu proizvodile, žene su osmislile formulu koja čini da sudovi blistaju, bez opasnosti po organizam i prirodu, a pravi se od lako dostupnih sastojaka.
Sastojci:

domaći ili dečji sapun (50 grama) 150 ml vruće vode 2 kašike sode bikarbone nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja
Priprema:

Izrendajte sapun na veće trake. Dodajte vruću vodu i dobro izmutite ručnom mutilicom ili mikserom, dok smesa ne postane penasta i sapun se u potpunosti ne rastopi u vodi.
Dodajte sodu bikarbonu i opet dobro izmešajte, dok ne dobijete glatku pastu. Po želji možete dodati nekoliko kapi eteričnog ulja, kako bi sredstvo dobilo lep miris.

Ova domaća pasta za čišćenje je odlična za pranje sudova, lavaboa, kade, uklanja masnoću sa svih površina i savršeno čisti pločice. Što je najvažnije, potpuno je bezbedno za vaše zdravlje i ne izaziva alergije, a za tvrdokorniju masnoću možete u smesu dodati i malo slačice u prahu. Ukoliko dodajete slačicu, stavite jednu kašiku slačice i jednu kašiku sode bikarbone.

(Kurir)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments