Foto: Pixabay
Možda izgleda i miriše kao McDonald’s, ali sada je Vkusno & Tochka. Žutog slova M više nema, Filet-O-Fish je jednostavno riblji burger. Big Mek je napustio Rusiju.

Nova era za rusku brzu hranu i ekonomsku scenu je osvanula, nakon što su restorani Mekdonaldsa otvorili svoja vrata u Moskvi pod novim ruskim vlasništvom i sa novim imenom, koje se prevodi kao „Ukusno i to je to“.

Foto: Evgeny Biyatov / Sputnik / Profimedia

Otvaranje rebrendiranih lokala, više od tri decenije nakon što je američki gigant burgera prvi put otvorio svoja vrata u Moskvi u simboličnom spajanju Istoka i Zapada, ponovo je oštar znak novog svetskog poretka. Ponovno otvaranje je održano 12. juna, na Dan Rusije, praznik kojim se slavi nacionalni ponos.

Šest meseci kasnije, jedan Tiktoker je otišao da proveri situaciju u nekadašnjem Meku u Moskvi.

@tomfromtx

It took Russia 6 months to rebrand Mcdonalds after the sanctions (not great) #rebranding #russianmcdonalds #sanctions

♬ original sound – Tom from Texas

Meni Vkusno & Tochka je manji i u ponudi nema Big Mek, već Big Special. Pića nisu brendirana, a šest meseci kasnije, oni koriste iste sosiće, samo su flomasterom prekrili logo. Cene su niže nego ranije. Dupli čizburger košta 129 rubalja (2,31 dolara) u poređenju sa otprilike 160 u McDonald’su, a riblji burger košta 169 rubalja, u poređenju sa oko 190 ranije.

citymagazine.danas.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments