Foto: superjoden.nl
Jedan od najcenjenijih lajf stajl magazina, britanski “Tajm aut”, svrstao je Novi Sad na listu svetskih metropola koje će u 2022. godini ponuditi fantastične i nesvakidšanje kulturne događaje.

Srpska Atina se tako našla među 22 svetska grada kao što su Njujork, Pariz, Barselona, London, Lisabon, Istanbul, Melburn, Los Anđeles, Čikago, Nagoja, Sidnej, Prag i drugi.

Lista koju ovaj magazin sastavlja svake godine, obuhvatajući otvaranja velikih muzeja, muzičkih događaja, pozorišnih predstava, izložbi koje, kako navode, “nikako ne bi trebalo propustiti“, predstavila je za 2022. godinu i Novi Sad koji će nositi krunu Evropske prestonice kulture uz 1.500 kulturnih događaja i učešće 4.000 umetnika.

Kako navodi magazin, prelepa arhitektura i jedinstvena istorija Novog Sada odavno su ga učinili glavnom destinacijom koja u 2022. godini treba da bude nezaobilazna.

Poseban akcenat autori teksta stavljaju i na samu ideju mreže Kulturnih stanica, kao novih prostora za kulturu, rekonstruisanog industrijskog nasleđa, za šta kao primer navode Kulturnu stanicu Mlin.

Tanjug/nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
S. S.
16/12/2021 16:34

Najbolji i najlepsi grad u Srbiji — Novi Sad! Ponosan sam što zivim u njemu.