Foto: Abiomed.com

Povodom obeležavanja Svetskog dana bez duvanskog dima, Festival zdravlja Beograd i Preventivni centar Doma zdravlja „Novi Sad“, organizuje u utorak, 31. maja, od 14.00 do 19.00 sati, u „Promenadi“ Karavan zdravlja – Dan za zdravlje.

Posetioci će moći da dobiju savete o zdravim stilovima života, da izmere krvni pritisak, nivo šećera u krvi i bodi mas indeks. Moguće je i posavetovati se sa stručnjakom iz savetovališta za odvikavanje od pušenja i izmeriti nivo ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu uz pomoć aparata smokilajzer, kao i da dobiju informacije o tome kako da se oslobode štetnih navika, poput pušenja koje je faktor rizika za pojavu mnogih bolesti.

Građani će biti u prilici da saznaju sve o tome kako se na najbolji način može ukazati prva pomoć povređenoj osobi, da provere svoje stanje organizma uz pomoć kvantne analize, da uz pomoć specijalne vage saznaju tačnu količinu masti u organizmu i dobiju savete o ishrani od nutricionista. Posetiocima akcije biće omogućeno i merenje hidracije i sebuma kože, kao i kozmetičke konsultacije u vezi sa suplementacijom za različita stanja ili bolesti kože, a na raspolaganju će im biti i diplomirani farmaceut-medicinski biohemičar.

Prisustvo “Danu za zdravlje” je besplatno.

nsuzivo.rs

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments