Foto: Vanity Fair

Vojvotkinja od Kembridža mora da poštuje brojna pravila kao članica kraljevske porodice, a jedno od najčudnijih je da u tanjiru Kejt Midlton nikad ne može da se nađe krompir – zabranjen je!

Supruga princa Vilijama je ‘radila svoje istraživanje’ pre nego što se pridružila kraljevskoj porodici, proveravala je šta će joj biti dopušteno. Brzo se uverila da biti vojvotkinja nije nimalo lako, jer ovaj status podrazumeva brojna neobična ograničenja.

Dok obožavaoci hvale vojvotkinju od Kembridža zbog njene „uranoteženosti i pristojnosti“ koja je izdiže, kako kažu, daleko iznad Megan Markl, supruge princa Harija, kao i zbog toga što se uvek ponaša kao savršeni član kraljevske porodice, supruga budućeg vladara Velike Britanije svakodnevno bije teške bitke: biti Kejt Midlton svakako ima svoje prednosti, ali vojvotkinja je ograničena dugačkom listom kraljevskih pravila koja mora da poštuje.

Foto: AP Images

Na listi onoga što ne sme ili što pod obavezno treba da uradi, a koju stalno mora da proverava, nalaze se, između ostalog, zabrana pravljenja selfija, specijalni bonton pred spavanje i zabrana da jede krompir.

Ovo je samo jedna od brojnih bizarnih naredbi koje mora da sledi, a koje je uvela kraljica Elizabeta. Po njenoj naredbi, iz dvora su izbačeni ugljeni hidrati.

Kraljičin kuvar Mekgrejdi, koji je radio u Bakingemskoj palati od 1982. do 1993. potvrdio je za Telegraf da je, pored krompira, rampa uvek podignuta i ispred pirinča i testenine.

Prema njegovim rečima, kraljica Elizabeta nije ljubitelj ugljenih hidrata „jer su rizični“, tako da oni nikada nisu prisutni za trpezom bilo kog člana kraljevske porodice, među kojima je i vojvotkinja.

Insajderi kažu da je Kejt Midlton oduvek obožavala jela sa testeninom, pa je pravilo prekršila praveći domaću testeninu za proslavu petog rođendana princeze Šarlote 2020. Šta joj se posle dogodilo, ne zna se, ali je činjenica da joj to više nikada nije palo na pamet!

Kurir.rs/Express

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments