Foto: Bojan Đokić

Tradicionalna svetlosna čarolija i ove godine obasjaće Novi Sad i Beograd u okviru Kineskog festivala svetla od 31. januara do 13. februara 2022. godine.

U Limanski park u Novom Sadu stižu nove igre svetlosti koje je osmislila grupa umetnika iz provincije Sičuan,donoseći duh tradicije i simbolike drevne Kine. Inicijator i osnivač festivala, umetnik Slobodan Trkulja, najavio je da ove godine KFS donosi još više radosti i više svetlosti, kao i brojne novine.

Iz organizacije kažu da će Limanski park svetleti uz dva kineska zmaja, životinjsko carstvo, magične jelene, čarobne ribe i mnoge druge atraktivne svetlosne instalacije.

U organizaciji “Balkanopolis centra za modernu tradiciju”, pod generalnim pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije i Grada Novog Sada, uz pokroviteljstvo grada Beograda i podršku ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji, biće održan četvrti po redu „Kineski festival svetla” u Srbiji, uz čarobnu instalaciju kineskih lampiona kojom će se zvanično proslaviti kineska Nova godina kod nas.

Ulaz je besplatan, a lampice se pale svakog dana od 17.00 časova.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Veverica
28/01/2022 23:34

Hvala Vam puno sto ste nas prvi obavestili o ovom prelepom dogadjaju! Dolazimo obavezno!