KIŠA SE NE PREDAJE! OČEKUJU SE I LOKALNE NEPOGODE SA GRADOM: U ovim delovima Srbije biće najtoplije

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Danas će u Srbiji minimalna jutarnja temperatura biti od 12°C do 16°C, a maksimalna od 24°C do 27°C.

Srbija: Promenljivo i nestabilno vreme uz sunčane periode i dnevni razvoj oblaka sa povremenom kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Moguće su i lokalne nepogode sa gradom i obilnijom kišom. Manja šansa za kišu je na severu Vojvodine. Vetar slab promenljivog pravca. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 12°C do 16°C, a maksimalna od 24°C do 27°C. Uveče je moguća kratkotrajna kiša. Temperatura u 22h od 15°C do 18°C.

Beograd: Nestabilno uz sunčane periode i dnevni razvoj oblaka sa kratkotrajnim lokalnim pljuskovima. Vetar slab promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 16°C, maksimalna oko 25°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 18°C.

Niš: Toplo i nestabilno uz sunčane periode i dnevni razvoj oblaka sa kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 14°C, maksimalna do 27°C. Uveče je moguća kiša.

Užički region: Promenljivo oblačno sa povremenom kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab promenljivog pravca. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 13°C do 15°C, a maksimalna od 24°C do 26°C. Na Zlatiboru i Tari promenljivo oblačno uz kišu i kratkotrajne pljuskove. Temperatura oko 19°C na 1000 mnv.

Vojvodina: Nestabilno uz sunčane periode i dnevni razvoj oblaka sa povremenom kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Malo manja šansa za kišu je na severu Vojvodine. Vetar slab promenljivog pravca. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 13°C do 16°C, a maksimalna od 25°C do 27°C. Uveče je moguća kratkotrajna kiša. Temperatura u 22h od 16°C do 18°C.

Novi Sad: Nestabilno uz sunčane periode i dnevni razvoj oblaka sa kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 16°C, maksimalna do 26°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 17°C.

Subotica: Sunčani periodi uz dnevni razvoj oblaka sa manjom šansom za kratkotrajni lokalni pljusak sa grmljavinom. Vetar slab promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 16°C, maksimalna do 27°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 18°C.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Vreme narednih dana: U subotu promenljivo i nestabilno vreme uz sunčane periode i dnevni razvoj oblaka sa povremenom kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Nešto manja šansa za kišu je u Vojvodini. Vetar slab do umeren severni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 12°C do 16°C, a maksimalna od 23°C do 27°C. Uveče je moguća kiša u centralnim i istočnim predelima. Temperatura u 22h od 15°C do 19°C.

U nedelju i početkom iduće sedmice sledi manji porast temperature uz toplo, sparno i nestabilno vreme sa sunčanim periodima i dnevnim razvojem oblaka uz povremenu kišu i kratkotrajne lokalne pljuskove sa grmljavinom. Jači pljuskovi su mogući u utorak. Početkom iduće sedmice malo toplije, ali i dalje nestabilno.

mondo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti