Kristijan Kostić Bleki, Foto: Printscreen
Žarko R. je tukao Blekija nogama i rukama sve dok ga nije ubio.

Poznatog novosadaskog uličnog svirača, Kristijana Kostića Blekijanasmrt je pretukao Žarko R.,(21) iz Žablja. Pre napada sedeli su u istom lokalu. Vest o ubistvu uličnog svirača potresla je njegove kolege i mnoge Novosađane koji su ga svakodnevno viđali kako svira gitaru u centru grada. Od zadobijenih povreda Bleki je preminuo u Kliničkom centru.

Kako je navela policija, tukao ga je rukama i nogama, a Hitna pomoć je oko pet ujutro primila poziv da na pločniku u Kosovskoj ulici leži muškarac bez svesti. Reč je o novosadskom uličnom sviraču Kristijanu Kostiću Blekiju.

– Ja sam živeo kod njega. Znači, ručali smo zajedno i svirali i to. On je bio stvarno divan čovek i nikad nije bio agresivan. Bio je jedino agresivan prema sebi. Nije pomogao samo meni, već i većini ljudi koje sam ja znao – ističe Andrija Daraboš, ulični svirač iz Novog Sada koji je dobro poznavao žrtvu. Vest da je juče preminuo od posledica prebijanja, te da je za to delo osumnjičen mladić od nepune 22 godine, ih je, kažu, zatekla.

Mondo/Euronews

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments