Foto: Tanjug

Pobedu na Evroviziji 2022 odnela je ukrajinska grupa Kaluš orkestar, dok je drugo mesto zauzela Velika Britanija.

Međutim, kako se navodi, zbog trenutne situacije u Ukrajini, pobeda Ukrajinaca daje Britaniji nadu da bi sledeće godine prvi put od 1998. godine mogla da postane domaćin ovog takmičenja.

Domaćin naredne Evrovizije može biti jedna od takozvanih velikih pet zemalja koje najviše doprinose budžetu takmičenja i kojima je zagarantovan direktan ulazak u njeno finale. Reč je o zemljama poput Francuske, Nemačke, Italije, Španije i Velike Britanije, podseća Gardijan.

Pobednička pjesma “Stefania” nastala je pre rata – pevač Oleh Psiuk posvetio ju je svojoj majci. Ali sada neke rečenice iz pesme imaju potpuno drugačije značenje: “Uvek ću pronaći put do svoje kuće, čak i ako su sve ulice uništene.”

Foto: Getty Images

Nakon pobede Ruslane 2004. i Jamale 2016., Ukrajina je po treći put pobednik Eurosonga. Sada se postavlja pitanje koja će zemlja biti domaćin ovog takmičenja naredne godine, jer će to teško biti moguće organizovati u Ukrajini. Neke zemlje već su se same ponudile. Tako je Španija ponudila da se ovaj događaj održi u Barseloni, a Velika Britanija kao i Švedska izjavile su da bi vrlo rado organizovale ovo prestižno muzičko takmičenje.

novosti.rs / nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments