Foto: RTE
Bilo da se radi o njenim mekanim talasastim loknama ili o njenoj neurednoj punđi, Megan Markl zna kako da pruži dobru negu svojoj kosi. Za to je u velikoj meri zaslužan njen bliski saradnik i vodeći frizer Džordž Nortvud, koji stoji iza tajne njene ikonične kose sa kraljevsjkog venčanja.

-Bila je ogromna privilegija i bilo je zabavno raditi sa vojvodom i vojvotkinjom od Saseksa u poslednje dve godine – rekao je Nortvud i dodao da je uživao u svakom minutu sarađujući sa ovim neverovatnim parom koji ne samo da poštuju male preduzetnike, već su me naučili mnogo o različitosti, jednakosti i važnosti dobrog mentalnog zdravlja.

Ovo su saveti frizera za negu zdrave kose, koji je godinama sarađivao sa Megan Markl:

1. Kosu nikada nemojte previše stilizovati

-Jedan od mojih prepoznatljivih stilova je poništeni talas, kao što se vidi na vojvotkinji od Saseksa i mnogim drugim mojim klijentima. Ovo čini da kosa izgleda šik i prirodno bez napora bez previše ravnog ili previše kovrdžavog izgleda. Tako stil kose izgleda prirodno, i tako ostavljate utisak zdravije kose. Takođe može da sakrije mnoštvo nedostataka, kao što je kosa kojoj je potrebno dobro podšišavanje, jer se možete izvući tako da izgleda malo neposlušnije.

Foto: Glamour/ Getty Images

2. Dodajte volumen da biste dali iluziju gušće kose

-Dobar sprej za volumen ili teksturu može da formira odličnu osnovu za stajling. Nakon što ovo nanesete, dodavanje mekih talasa figarom za kosu posepšićete pokretljivost i vitalnost. Bez obzira da li je vaša kosa u dobrom stanju ili ne, korišćenje proizvoda za povećanje volumena pre stilizovanja daće iluziju deblje, zdravije kose.

3. Zamenite peglu za kosu sa figarom

– Pegla za ravnanje može izazvati nakupljanje statičkog elektriciteta u  kosi i ukloniti sav prirodni volumen, dok figaro dodaje volumen i život kosi.

4. Redovno skraćujte krajeve (kada je to potrebno)

-Redovno, kvalitetno šišanje poboljšaće zdravlje vaše kose, kao i volumen. Ako redovno šišate kosu, vaša kosa će uvek izgledati sveže, negovano i najbolje.

5. Priuštite sebi revitalizirajuću masku za kosu

– Redovni dubinski tretman će oživeti svaku suvu, izlizanu zimsku kosu. Dobra maska za kosu, kao što je Redken All Soft Mega Mega Mask, koja se koristi na nedeljnoj bazi, obezbediće da vaša kosa dobije intenzivan tretman. Oživljava sve suve ili lomljive krajeve i takođe pojačava sjaj, što čini da vaša kosa izgleda super snažno i zdravo.

Foto: Screenshot Credo

6. Sušite kosu na prirodnom vazudhu

– Posle prvog karantina, primetio sam ogromno poboljšanje u stanju kose mnogih mojih klijenata. Deo toga je bio zbog nedostatka toplote i sredstava za ispravljanje jer su se ljudi udaljavali odfenova za kosu i sušenja kose koliko i ranije. Sušenje na vazduhu je tako dobro za zdravlje vaše kose. Osim što kosa postaje zdravija i jača, to takođe znači da je mnogo manje suva i kovrdžava.

7. Dodajte suplemente svojoj ishrani

– Veoma verujem u suplemente koji podržavaju rast kose. Preporučio bih The Beauti Chef Collagen Inner-Beauti Boost. To je pitki, bio-fermentisani probiotik. Kombinacija probiotika, ekstrakta semenki grožđa, cinka, vitamina C i mešavine moćnog bobičastog voća radi na jačanju i vaše kose i noktiju, tako da je odličan svestrani alat.

Foto: Screenshot Credo

8. Vežite kosu u punđu

-Jedan od mojih prepoznatljivih izgleda je neuredna punđa. Pravim je za mnogo različitih prilika, i može biti ka gore ili dole. To je sjajan „uradi sam“ izgled koji lako možete kreirati kod kuće. Jednodnevna kosa uvek daje najbolje rezultate, tako da će vam temeljno pranje kose noću pre nego što planirate da je namestite , praćeno vrelim fenom za kosu sledećeg jutra dati dobru osnovu za rad, rekao je Nortvud.

– Koristite prajmer kao što je “Redken Pillov Proof Blov Dri Ekpress Primer” pre feniranja. Kada se kosa osuši, naprskajte kosu “Sam McKnight Cool Girl Bareli There Tekture Mist” i uvucite kosu da napravite talase, posebno oko lica. Zatim začešljajte kosu da biste joj dali određenu visinu. Rukama stavite kosu u rep i uvijte kosu oko sebe. Koristite igle za kosu kao pomoć pri ovom postupku dodao je frizer za kraj.

Foto: Screenshot VIOLET GRAY

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments