34 C
Novi Sad
04/07/2022, 11:01
Istaknuto Koje je idelano doba da stanete na “ludi kamen”: Stručnjaci otkrivaju zašto...

Koje je idelano doba da stanete na “ludi kamen”: Stručnjaci otkrivaju zašto su baš ove godine najpogodnije za brak

Tokom života pokušavmo da isplaniramo kada ćemo stupiti u vezu ili brak. Međutim, često se dogodi da planiranje ne uspe, pa nam savetinci predlažu najbolje godine za brak.

Stručnjacinji Tom Grifits i Bajn Kristijan, autori knjige “Algoritmi za život: kompjuterska nauka o ljudskim odlukama”, savetuju da je 26. godina života najbolja za sklopanje braka. Takođe, veza ili brak duže će trajati ako u taj put uplovimo sa 26. godina.

Kako piše Miror, istraživanje Toma i bajna kaže da kada ispunite 37 posto nekog životnog cilja, uspeli ste da dotaknete odličnu tačku za izvršavanje svog plana; odnosno – ako prosečna osoba svoju bolju polovinu traži između 18. i 40. godine, tada je idealna dob 26 godina jer je do tada prošlo 37 posto od ukupnog vremena traganja za partnerom.

Foto: perlahall.com

Prema tvrdnjama stručnjaka, ako imate manje ili više od 26 godina, stalno ćete dolaziti u sukobe sa svojim partnerom i veza jednostavno neće uspeti.

Naravno, pravilo od 37 posto nije za sve isto i ne mora da bude tačno 100%. Kako sazrevamo, tako se menjaju i naši ukusi između 18. i 40. godine života i možda u nekom trenutku počnemo da tražimo nešto drugačije.

Nikolas H. Volfinger, sociolog sa Univerziteta u Juti se ipak protivi ovoj teoriji, pošto je u julu 2015. otkrio da je najbolje doba za stupanje u brak između 28. i 32. godine, što je više od 45 posto od ukupnog vremena traganja za partnerom. Na taj način, smanjuje se mogućnost da dođe do razvoda.

nportal.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments