Foto: kazaljka.net

Branko Cvejić, glumac koji je igrao u više od 40 filmova i serija, preminuo je sinoć u Beogradu, nakon teže bolesti

Branko je iza sebe ostavio suprugu i dvoje dece, a koliko je bio poštovan govori i činjenica da se cela Srbija i njegove kolege opraštaju od njega.

Glumac Milan Marić je objavio fotografiju sa Brankom i uputio poslednji pozdrav: “Zbogom Ceki”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milan Maric (@eugensmesni)

Glumica Mirjana Karanović se takođe oprostila u nekoliko dirljivih rečenica od Branka.

“Moj prijatelj, partner na sceni, moj i naš Cveja! Uvek si bio tu za mene. Ti si deo mog života zauvek. Mnogo te volim Cveki.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mirjana_karanovic (@mirjanakaranovic)

Glumica Tamara Dragičević i njen suprug Petar Benčina poslednji pozdrav uputili su oproštaj podelivši na društvene mreže objavu Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

-Danas je u Beogradu preminuo glumac Branko Cvejić, dugogodišnji član i bivši direktor JDP-a. Rođen je u Beogradu 25. avgusta 1946. Maturirao je u Petoj beogradskoj gimnaziji 1965. i iste godine upisao glumu na FDU u Beogradu. Zajedno sa celom novom generacijom glumaca na poziv Bojana Stupice postaje član JDP-a u maju 1967. U matičnoj kući odigrao je preko pedeset uloga od kojih su najznačajnije: Lord Graham (Lepeza ledi Vindermir), Frank (Zanat gospođe Vorn), Petrunjela (Dundo Maroje), Stanković (Pučina), Nikola (Nahod Simeon), Pera pisar (Gospođa ministarka), Simeonov-Piščik (Višnjik). Najviše je sarađivao sa rediteljem Dejanom Mijačem, kao glumac, a kasnije i kao producent brojnih predstava. Gostovao je i na drugim pozorišnim scenama, između ostalog i u Zvezdara teatru – pozorištu u čijem je osnivanju i sam učestvovao.
Igrao je u više od 40 celovečernjih igranih filmova i ostvario niz značajnih uloga u TV serijama, filmovima i dramama. Bio je direktor JDP-a od 2002. do kraja 2011. Kao pomoćnik direktora bio je angažovan u periodu 1986–1999. i imenovan za operativnog direktora s odgovornošću za poslove izgradnje nove zgrade JDP-a 2000. godine.
Kao producent/direktor vodio je veliki broj nezavisnih projekata i koprodukcija.
Dobitnik je priznanja internacionalnog ranga – Zlatnog lovorovog vijenca na MESS-u u Sarajevu, Nagrade za pozorišno stvaralaštvo „Grad teatar“ festivala Grad teatar Budva (2011), nagrade festivala Dani Sarajeva (2011) i jedinstvene nagrade nacionalnog značaja, „Nikola–Peca Petrović“ Pozorišnog maratona u Somboru (2006). Godine 1989. dobija Specijalno priznanje JDP-a. Na Sterijinom pozorju, dobio je glumačke nagrade lista Večernje novosti za ulogu Nikole u predstavi Nahod Simeon, 1981. i nagradu lista Glas omladine za ulogu Petrunjele u Dundu Maroju, 1977- stoji na objavi JDP-a.

Foto: screenshot

I novosadska glumica Jasna Đuričić oprostila se od svog kolege.

Foto: screenshot

Glumica Sloboda Mićalović je takođe na društvenoj mreži Instagram uputila poslednji pozdrav svom kolegi.

Foto: screenshot

nsuzivo.rs

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments