Foto: Divulgacao

Koncert višenagrađivane i svetski priznate brazilske pevačice CéU biće održan 20. novembra u Gradskoj koncertnoj dvorani sa početkom u 20 časova, u okviru programskog luka Druga? Evropa Evropske prestonice kulture.

Ulaznice za koncert biće dostupne od danas, 31. oktobra, na celokupnoj prodajnoj mreži Gigs Tix-a, kao i na njihovom sajtu. Cena karte iznosi 500 dinara.

Brazilska pevačica CéU nastupiće u Novom Sadu u okviru programa posvećenih pioniru elektronske muzike na našim prostorima i u Brazilu – Mitru Subotiću Subi. Upravo je njegov  rad uticao na CéU koja dolazi iz Sao Paola, grada u kom je Suba živeo i stvarao muziku, i u kojem se snažno čuva sećanje na njegovo životno delo.

Album pod nazivom CéU pevačica je objavila 2007. godine i bila je nominovana za Gremi u kategoriji svetske muzike. Sa pet izdatih albuma, CéU je bila nominovana osam puta i osvojila je tri Latino Gremija za albume Tropik (2017) i Apka! (2020). Njena muzika je postala popularna širom sveta, a nastupala je i na najprestižnijim festivalima kao što su Montreal Jazz Festival (Kanada), North Sea Jazz (Holandija), Coachella (SAD), Roskilde (Danska), Rock in Rio (Brazil) i Lollapalooza (Brazil). Njeni albumi i emisije redovno se nalaze na World Music listi časopisa i novina širom sveta, kao što su The New York Times, The Guardian, Q Magazine, Mojo Magazine, Sunday Times, O Globo, Folha de S. Paulo.

Foto: Divulgacao

Programski luk Druga? Evropa predstavlja veliko finale Evropske prestonice kulture koji od 7. oktobra do 27. novembra pokreće pitanja dominantnih vrednosti u evropskoj kulturi i umetnosti i dovodi do otkrivanja drugačijih, alternativnih, marginalizovanih, manjinskih i buntovnih izraza.

Foto: Novi Sad – EPK /V.Velickovic

Detaljan program Evropske prestonice kulture i sve informacije u vezi sa projektom možete pronaći na sajtu projekta novisad2022.rs.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments