Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
KONTEH je sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi koji traje dva dana, a tradicionalno se održava u holu Fakulteta tehničkih nauka u okviru kojeg se kompanijama učesnicama pruža prilika da se predstave studentima, da ih zainteresuju za tehnologije i oblasti kojima se bave, kao i da im predstave svoj program stručnih praksi i zapošljavanja.

Ove godine će 21. i 22. marta biti organizovan 16. Sajam u okviru kog se očekuje preko 30 kompanija učesnica iz raznih tehničkih oblasti čiji su stručni kadrovi studenti i diplomci Fakulteta tehničkih nauka.

Sajam je prvi put organizovan 2006. godine kao inicijativa da se tadašnjim studentima pruži prilika da upoznaju kompanije iz države, a isto tako da se kompanijama otvore vrata fakulteta i time ostvare kontakti između diplomaca i industrije.

KONTEH je proglašen za najbolji sajam zapošljavanja 2007. godine od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Sajam organizuje studentska organizacija EESTEC LC Novi Sad u želji da studentima i diplomcima Univerziteta u Novom Sadu predstavi mogućnosti zaposlenja i razvoja karijere u kompanijama koje posluju u našoj zemlji i time ih motiviše da ostanu i svoju karijeru započnu u Srbiji. Ovaj jedinstveni sajam pored mogućnosti za zapošljavanje, nudi i raznovrsnu ponudu stručnih praksi čime kompanijama stvara priliku da se povežu sa dva važna aspekta za njihov razvoj: obrazovnim institucijama i ljudskim resursima (studentima, odnosno diplomcima kao kandidatima za posao). Svaki sajam privlači sve veći broj učesnica pa se očekuje da će se trend povećanja njihovog broja nastaviti i na ovom sajmu.

Tokom prethodnih petnaest veoma uspešnih sajmova zapošljavanja sakupljeno je preko 5.000 kvalitetnih biografija. Na taj način se mnogim studentima pomoglo da pronađu posao ili mogućnost usavršavanja u nekoj od kompanija-učesnica.

eKapija.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments