Foto: 24sedam/Goran Sivački

Srbima sa KiM biće uručena replika zastave koju su nosili srpski ustanici u Prvom srpskom ustanku, kao i grumen zemlje iz Orašca gde je podignuta Karađorđeva buna

Danas je u medija centru Udruženja novinara Srbije održana konferencija za novinare povodom godišnje nagrade Konzervativnog pokreta Naši za najveći doprinos u širenju patriotizma i lјubavi prema otadžbini.

Tim povodom okupljenima se obratilo Ivan Ivanović predsednik KPN, koji je istakao da su se u srpskoj mnogostradalnoj istoriji Srbi delili na one koji su se borili za svoj narod, i državu i na one koju su bili protiv, što se najčešće pokazivalo na primeru kosovskog mita i zaveta, koji nam je kao narodu dao jasno utemeljenje.

Nagradom za najveći doprinos u širenju patriotizma i lјubavi prema otadžbini KPN je rešio da nagradi kosovske Srbe koji su 17. dan na barikadama.

Njima će  biće uručena replika zastave koju su nosili srpski ustanici u Prvom srpskom ustanku, kao i grumen zemlje iz Orašca gde je podignuta Karađorđeva buna – istakao je lider KPN.

Za najvećeg srbomrsca izabrana je Rada Trajković predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohija.

Rada Trajković je ušla u vladu osuđenog teroriste Aljbina Kurtija, dok srpski narod brani svoj opstanak na vekovnim ognjištima. Srpski narod se suočava sa svakodnevnim napadima, srpski policajci se hapse, a to gospođu Trajković ne interesuje. Svojim postupcima je pokazala da je definitivno najveći srbomrzac za ovu godinum – istakao je Ivanović i dodao:

Foto: 24sedam/Goran Sivački

Ono što jedino možemo da joj damo je avionska karta, da otputuje u Tiranu ako joj se u Srbiji ne sviđa. Ona je zgazila na sve srpske institucije, na srpski narod, zaključio je Ivanović.

On je napomenuo da će KPN nastaviti sa sličnim aktivnostima u cilju da javnosti pokaže ko radi za srpsku državu a ko protiv nje.

24sedam.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
26/12/2022 20:46

Gde nalazite sve ove debile? 🙂