Ilustracija (Foto: Stefan Koprivica)

Petko Bobar, vlasnik kompanije Bobar Beška, uhapšen je zajedno sa svojim sinom i još jednom Novosađankom.

Pored Bobara Uhapšena je i J.M. (54). Svo troje su uhapšeni zbog sumnje da su zloupotrebom položaja oštetili “Srbijagas” za 22,8 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

J.M. se tereti da je, kao odgovorno lice u “Srbijagasu”, sačinila zapisnik o radovima koji su navodno neophodni za kompletno renoviranje poslovnog objekta ovog preduzeća.

Na osnovu tog zapisnika, zaključen je aneks ugovora između “Srbijagasa” i novosadske građevinske firme o izradi nove fasade, koji je potpisao Bobarov sin kao odgovorno lice građevinske firme, a po nalogu Petka Bobara koji je dogovorio fiktivni posao, iako je već 2019. godine urađen i plaćen.

Na taj način Bobari su dva puta naplatili isti posao i za svoje preduzeće pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 22.797.600 dinara.

Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Inače ova zgrada prokišnjava posle svake jače kiše o čemu je 192 već pisao.

192.rs

10 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Bojan
28/09/2022 10:07

Samo za ovo delo je pao,sutra je napolju jer zna se ko stoji iza njega, a gde su malverzacije sa Centroslavijom i nelegalnom prodajom parking mesta u Sajam kompleksu, gasovodima,benzinskim pumpama,gradjevinskim zemljistem…

Sale
28/09/2022 12:12
Reply to  Bojan

Bravo komšija. Nadam se da ce policija istražiti sve do kraja posto postoje brojne neregularnosti od stepena izgradjenosti do nelegalne prodaje parking mesta.

Nikola
28/09/2022 12:35
Reply to  Bojan

Znaci klupko je pocelo da se odmotava. Sve po zakonu molim. Nadam se da ce svi osteceni u ovom slucaju i svim ostalim malverzacijama, medju kojima svakako spadaju i oni koji su kupili parking mesta u Sajam Kompleksu, posteno povratiti svoje novce. Naravno u koliko FIRMA ponovo ne ode u stecaj.

Komsija
28/09/2022 16:05
Reply to  Bojan

Sto je najgore taj fazon sa prodajom parking mesta su krenuli da koriste i drugi investitori.. kolega kupio stan isto platio parking kao sve po papirima dobro, dozvola za upis u katastar i td… Msm da je tu najveći problem sto Grad neće da otkupi taj deo od investitora sto je u obavezi investitor da proda gradu i onda posle toga investitor moze da radi sta hoce sa tim zemljistem. Msm da je ovde grad najveci krivac…. A invesitori samo iskoristili situaciju.

Detelinarac
28/09/2022 17:27
Reply to  Komsija

Nema grad obavezu da otkupi nešto što je Planom detaljne regulacije predvidjeno da bude zajednička blokovska površina stanara stambenog kompleksa:To bi tek bio presedan! Da sredstvima iz budžeta grada isplatite 1,2M E investitoru a upravo skupština grada je donela važeći PLAN DETALJNE REGULACIJE SL 19/2016.Investitor je na nelegalan način došao u posed parcela.Ko živi u kompleksu a radi u Upravi za urbanizam i gradjevinsko zemljište,koja donosi rešenja za upis prava svojine na parcelama u katastru? Zanimljivo bi bilo videti njegovu imovinsku kartu? Šta je sve stekao ekspresno?Gradonačelnik treba da se zapita: “Zašto za vreme mog mandata je doneto rešenje o… Učitaj još »

Lugonja
28/09/2022 12:57

P:B!Ne zovi me više!

Detelinarac
28/09/2022 13:29

Ko su sve vlasnici nekretnina u “sajam kompleksu” ? Baš zanimljivo .

Petar
28/09/2022 14:27

Da nije Bajatovića možda bi ovo i prošlo, sutra će im se izvinjavati..

Toki
29/09/2022 12:34

Zanimljiv clanak. Zivim u nesrecnom BB kompleksu, pa gledam ovaj krimi sljam kako sljokaju rakiju u 8 ujutru dok muvaju promoterke i sklapaju bizmise, slusam kako mi se raznose bombama i mitraljezima ulicu, dve pored, pa cujem i jednog od navedenih Bobara kako na pomen nezadovoljstva “prodaje parkinga”, krasi svoje kupce recima, citiram: “ta sirotinja iz prve zgrade moze da mi se napusi ku*ca, treba da su srecni sto su uzeli jeftine stanove, a ne da se zale sto nemaju da plate parking”. Dobro to je sve ok, i svi smo navikli, ali sta cemo sa komsijama “vlasnicima parkinga”, medju… Učitaj još »

Last edited 1 mesec ranije by Toki
Opasan Komsija
02/10/2022 23:20
Reply to  Toki

Pazi komso da ti ne odu brisaci, ali oni drugi :)))