Foto: Leon Neal/Getty Images)

Ljudi svih uzrasta i iz drugih zemalja odlučili su da se bore sa lošim vremenom kako bi se emotivno oprostili od kraljice Elizabete koja je vladala svojom zemljom 70 godina. Oni se od sinoć opraštaju ispred Bakingemske palate.

Foto: Sky News

Dok je atmosfera bila sumorna, iz gomile su povremeno izbijali iznenadni povici “God Save the Queen” („Bože čuvaj kraljicu“).

Neki su polagali cveće ispred kapija palate, drugi su odlučili da podele zdravicu u okviru svoje spontane kupovine na putu. Svi su imali različite, lične razloge zbog kojih su večeras pohrlili u Bakingemsku palatu, ali svi su želeli da budu svedoci trenutka istorije.

Foto: Herald Sun

Sara je krenula pravo u Bakingemsku palatu nakon što je završila svoju 12-časovnu smenu u prodavcu Džon Luis. Ona je za Skaj njuz rekla da se oseća prinuđenom da položi cveće za kraljicu jer je „bila jaka tako dugo“.

-Ona je naša kraljica, ona je jedina koju sam ikada poznavala- istakla je Sara za Skaj njuz.

Putem društvenih mreža oprostile su se i poznate ličnosti, poput Mik Džegera, Ozi Ozborna, glumice Helen Miren koja je imala priliku da je glumi 2006. godine, glumice Dženifer Garner i Riz Viterspun, a ser Elton Džon se oprostio na svoj koncertu u Torontu.

nsuzivo.rs

 

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
09/09/2022 09:01

Umrla je u cvetu starosti, pred sam kraj njenog zivota. Nikad nije rekla gde su pare…

Neko
09/09/2022 09:48

Kao neko ko izuzetno poštuje monarhe iz celog sveta i studira istoriju, istorijske činjenice, bez obzira na to koje su nacionalnosti, vere, itd… Znam da će biti smešno, pošto vidim da ima puno štosova na račun upokojene kraljice ali meni je nje zaista žao. Nzm da li je bila dobra, zla ili nešto treće. Ali ko čoveku mi je žao svakog ko premine pa tako i nje. Nadam se da će pozivati u miru kraj svog supruga.