Foto: Wholesome Patisserie

Studije su pokazale da šljive pridonose zdravlju srca i očiju, podstiču probavu, održavaju gustoću kostiju, smanjuju nivo šećera u krvi i štite od Parkinsonove i Alchajmerove bolesti. Prepune su vitamina C, koji ima snažno antioksidativno delovanje, pospešuju apsorpciju gvožđa i podižu imunitet.

Sastojci

3 jaja
100 g šećera
8 g vanilin šećera
100 ml ulja
100 ml jogurta
220 g brašna
12 g praška za pecivo
100 g šljiva

Foto: The Spruce Eats

Priprema

Jaja dobro izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom u penastu smesu, pa dodajte ulje i jogurt. Brašno i prašak za pecivo prosejte, dodajte ga u smesu jaja pa mešajte drvenom kašikom dok ne nestanu grudvice. Prelijte u namašćeni kalup za tortu obima do 28 cm pa dodajte oprane i iseckane šljive. Pecite u pećnici zagrejanoj na 200 stepeni otprilike pola sata. Pričekajte da se kolač ohladi, pa ga prije serviranja pospite šećerom u prahu.

skuhaj.story.hr/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments