Foto: Biography (Bio.)

Jedinstveni događaj u svetu klasične muzike, jedan od najvećih u 2022. godini, „Betoven maraton” podrazumeva neponovljivo izvođenje svih devet Betovenovih simfonija u jednom danu, 26. juna, i to naizmenično u izvedbama više od 200 izvođača i izvođačica Beogradske i Dortmundske filharmonije, pod upravom njihovog šefa-dirigenta Gabrijela Felca, koji je i autor celog „Betoven maratona“, uz Slovački filharmonijski hor iz Bratislave i četvoro solista i solistkinja iz Holandije, Austrije i SAD-a.

Beogradska i Dortmundska filharmonija naizmenično će izvoditi osam simfonija, od jutarnjih do večernjih sati, sa više pauza, u Gradskoj koncertnoj dvorani.

U 10.00 časova biće izvedena Simfonija br. 1 i Simfonija br. 2, Dortmundske filharmonije, u 12.30 časova se očekuje izvođenje Simfonije br. 3 i Simfonije br. 4, koje će odsvirati Beogradska filharmonija. Sledeće izvođenje je u 15.00 časova kada će prisutni imati priliku da slušaju Simfoniju br. 5 i Simfoniju br. 6 Dortmundske filharmonije. Poslednja simfonija očekuje se u 17.30 časova – Simfonija br. 7 i Simfonija br. 8, a izvodi je Beogradska filharmonija.

 „Betoven maraton” će kulminirati izvođenjem čuvene Devete simfonije i „Ode radosti”, u čast Evrope i evropskih tekovina, koje će biti realizovano kao veliki koncert na otvorenom, 26. juna u 20.22 sati.  

Ulaznice će se prodavati za svaki koncert posebno i biće dostupne od danas, 18. maja u celokupnoj prodajnoj mreži Gigs Tix, kao i na njihovom sajtu. Cena karte za jedan koncert, za prvih sto ulaznica, biće 1700 dinara, a paket 3+1 (jedna besplatna ulaznica na tri kupljene) važiće za kupovinu u okviru svakog pojedinačnog koncerta. 

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments