Zloglasni kosovski premijer Aljbin Kurti ima sve manju podršku i u privremenoj pokrajinskoj Vladi i skupštini, kao i među svojim sunarodnicima, ali mu zato broj “advokata po službenoj dužnosti” i ljubitelja lika i dela u srpskoj opoziciji raste.

Na taj spisak sasvim očekivano se upisao i Borislav Bora Novaković, poslanik Jeremićeve Narodne stranke, u momentu kada je situacija na severu Kosova delikatna za naš narod. Tako je on na veoma podmukao način za skupštinskom govornicom umesto podrške udario po onima koji već deceniju predvode odbranu Srba na KiM i to po cenu ličnog progona albanskih ekstremista.

Naime, on je po obrascu velikoalbanske propagande lažnim optužbama pokušao da kriminalizuje biznismena sa Kosova Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića, potpredsednika Srpske liste.

Evo ko je Novaković, čovek koji ide iz jedne afere u drugu

Interesantno je da čovek koji ima, maltene, više pritvorskih nego skupštinskih dana priča o kriminalu, a posebno je zanimljivo što je govornicu iskoristio takođe i da osudi sve istorijske i značajne investicije u Novom Sadu na koje je grad čekao decenijama.

Konačno, posebno je čudno što te istorijske projekte kritikuje čovek koji je bio u vrhu režima koji potpisuje neviđene korupcionaške afere oko Ipsilon kraka u Subotici, Bulevara Evrope (u oba ključnu ulogu ima bliski prijatelj Bore Novakovića Dušan Borovica), dvorca Heterlend, Kamenice 2, Fonda za kapitalna ulaganja i mnoge druge.

Vojvođani još uvek pamte kako je Demokratska stranka, čiji je Novaković bio istaknuti funkcioner, u periodu svoje 15 godina duge vladavine bacila stotine hiljada evra na projekte bez pokrića, upropastila Razvojnu banku Vojvodine (Metals banku) i Tesla banku. Sve to, ali i kriminalne i korupcionaške afere s Razvojnim fondom Vojvodine i Fondom za razvoj novih tehnologija, novac koji je privatnicima nezakonoto dodeljivan preko pokrajinskog Fonda za sufinansiranje pogona za primenu novih tehnologija.

Čak 9 godina uredno primao platu, a nije dolazio na posao

Javnost je uz pregršt dokaza, kategorije očigledno nepoznate Novakoviću brujala o ovim višemilionskim pljačkama, a većina tih projekata je urađeno nakaradno ili je završeno tek posle promene vlasti. Borine neslavne tekovine nizale se jedna za drugom.

Podsetimo, ova perjanica Jeremićeve stranke iz Novog Sada “proslavio“ se i po tome kada je prošle godine razotkriveno da je zaposlen u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije, ali od 2012. nije viđen na radnom mestu. Za to vreme iz gradske kase uzeo je oko 8,5 miliona dinara.

nsuzivo.rs

5 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Vidoje
08/11/2022 17:04

Bora je klosarcina teska i olos, ne treba trositi reci na njega ali zvonko i milan BIZNISMENI?!? Dabogda vam bili gazde onda kad su oni biznismeni 🙂

Nikix
08/11/2022 20:29
Reply to  Vidoje

Koliki je dug Republike Srbije na danasnji dan?

Vidoje
09/11/2022 17:32
Reply to  Nikix

Koliki je dug japana nemacke amerike francuske??? Uostalom, dug nije merilo nicega ako se zaduzis za nesto po kamatnim stopama od recimo 3% a to ti podigne bdp za 5% plus porezi plus zaposlenje radnika itd. Jel tvj stan na dug mozda? I, sta cemo sad?

SNS Uzivo
10/11/2022 20:32
Reply to  Vidoje

Vasu propagandu moze da proguta jedino prosecnan glasac SNS 🙂

SNS Uzivo
08/11/2022 20:37

Koje ludilo, drzava nam se raspada, cini se da nas je za 10 godina manje skoro za milion, a tabloidi pljuju bivsu vlast, e narode moj nepismeni… 🙂

Last edited 24 dana ranije by SNS Uzivo