Foto: Printscreen
Kompanija iz Čikaga Citizen Brick prikupila je više od 16.000 dolara prodajom LEGO figurica ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i maketa Molotovljevih koktela sa ukrajinskom zastavom.

Kompanija štampa sopstvene Lego dizajne i često ih prodaje u setovima koje fanovi ne mogu dobiti nigde drugde. Citizen Brick takođe nudi razne artikle koje Lego ne može da zvanično prodaje, poput cigareta, kondoma ili glava u zavojima.

Pošto je pre dve nedelje počeo vojni sukob u Ukrajini, kompanija je kupcima ponudila priliku da kupe dva posebna artikla – figuricu predsednika Vladimira Zelenskog za 100 dolara, i makete Molotovljevih koktela za 10 dolara.

Kompanija je navela da će sva zarada ići dobrotvornoj organizaciji koja pruža pomoć lekarima i medicinskim sestrama u ugroženim zajednicama, dajući im neophodne medicinske potrepštine.

Citizen Brick tvrdi da je već prikupio 16.540 dolara putem prodaje na njihovoj veb-stranici i 170 dolara putem donacija na Fejsbuku. Takođe su izjavili da je prodaja naglo porasla kada je njihov post podelio zvanični nalog Ukrajine na Instagramu.

– Trudimo se da napravimo još jednu seriju pošto je ovo pokupljeno na ukrajinskoj Instagram stranici – rekao je DŽo Trupia, vlasnik ove kompanije.

Novosti.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Nos
16/03/2022 21:22

Da li je kompanija Lego napravila i imitaciju bele praskaste smese i kartice,kako bi drug Volodimir Zelenski bio potpuno opremljen? Pitam za druga…